Hem NYHETERCANCERVÅRD Sydkoreanska Yonsei Cancer Center först i Asien-Stillahavsregionen med RayCare och RayStation för supraledande kol gantry rum

Sydkoreanska Yonsei Cancer Center först i Asien-Stillahavsregionen med RayCare och RayStation för supraledande kol gantry rum

Publicerat av: Redaktionen

RaySearch Laboratories AB (publ) meddelar att Yonsei Cancer Center i Seoul, Sydkorea blir den första cancerkliniken i Asien-Stillahavsregionen som inför onkologiinformationssystemet (OIS) RayCare.

Sydkoreanska Yonsei Cancer Center först i Asien-Stillahavsregionen med RayCare och RayStation för supraledande kol gantry rum 3Centret har även beställt ytterligare RayStation®*-system för planering av koljonbehandlingar.

Yonsei Cancer Center arbetar för en vetenskaplig och modern cancervård med högavancerad medicinsk teknik. Centret ingår i Yonsei University Health System och består av både klinisk verksamhet och forskning inom nya former av behandling.

RayCare utvecklades för att möta de komplexa logistiska utmaningar som finns inom den moderna onkologin och utgöra ryggraden på ett heltäckande onkologiskt center.

Systemet samlar flera olika mjukvarusystem för strålningsonkologi och medicinsk samt kirurgisk onkologi och kombinerar dem i ett enda harmoniserat OIS. Integrerade aktiviteter och arbetsflöden sparar tid, minskar antalet komplikationer och minimerar felen.

Yonsei blir det första cancercentret i Asien-Stillahavsregionen som inför RayCare, som redan används i den kliniska verksamheten på universitetssjukhuset i Heidelberg i Tyskland, Iridium Cancer Network i Belgien och vid ett Provision CARES-protonterapicenter i USA.

Yonsei installerar även ett system för koljonbehandlingar från Toshiba Energy Systems & Solutions och har lagt ytterligare en order för dosplaneringssystemet RayStation. Efter Yamagata University Hospital i Japan är Yonsei det andra centret i världen som väljer RayStation i kombination med Toshibas koljonsystem. Centret använder idag RayStation för dosplanering av fotonbehandlingar.

Koljonbehandling är en högst avancerad strålbehandlingsteknik som kan vara effektiv mot komplexa tumörer som är svåra att behandla med andra metoder. På Severance Hospital i Seoul finns två rum med roterande gantry, de första i världen, och ett behandlingsrum med horisontell fast stråle. De första patientbehandlingarna vid centret planeras till 2022.

Ki-Chang Keum, VD, Yonsei Cancer Center: “Vi kommer att bli det första koljon centret i Korea och kommer nu kunna erbjuda toppmodern koljonsbehandling med det mest avancerade strålterapi och onkologisystemet. Vi tror med bestämdhet att RaySearchs allra senaste teknologi kommer det spela en mycket viktig roll att förverkliga detta hos Yonsei in Korea.”

Johan Löf, grundare och VD på RaySearch: ”Vi är glada över att få välkomna vår första RayCare-kund i Asien-Stillahavsregionen och kunna hjälpa ett högavancerat center att planera både foton och koljonbehandlingar. RaySearch arbetar med banbrytande behandlingsplanering för toppmodern teknik. Vi fortsätter att stärka vår position inom koljoner och på vår referenslista finns CNAO, HIT & MIT, MedAustron, Yamagata och nu även Yonsei.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>