Elcykeln får fler att vilja vintercykla enligt ny studie
Hem LIVSSTIL Ny studie: Elcykeln får fler att vilja vintercykla

Ny studie: Elcykeln får fler att vilja vintercykla

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 februari är vintercyklingens dag. Idag kan MOVS tillsammans med Cykelfrämjandet presentera sin pilotstudie om attityden till vintercykling.

Den visar att fler är mer positivt inställda till att cykla på vintern efter att ha provat en elcykel under årets kallaste månader, än de var innan.

Samtidigt pekar deltagarna ut kommunens brist på bra vinterväghållning som det största hindret för att välja cykeln under den kyligare delen av året.

MOVS ambition är att leda utvecklingen av elektrifierad mikropendling genom långtidsuthyrning av lätta elfordon året runt. För att öka intresset för vintercykling har närmare 50 stockholmare fått testa MOVS elcykelabonnemang i en pilotstudie. Testet har följts upp med en enkätundersökning där deltagarna har fått svara på frågor om sin inställning till vintercykling och elcyklar och hur den har förändrats.

Resultaten från studien visar att 70 % av personerna i studien har blivit mer positivt inställda till vintercykling. Nästintill alla deltagare skulle även rekommendera andra att prova att cykla en elcykel under vinterhalvåret. Tillgång till elcykel skulle därför kunna få många fler att cykla även under vintern.

Elcykeln får fler att vilja vintercykla enligt ny studie

För att välja cykeln som transportmedel under vintern krävs inte bara att cyklingen underlättas av en elmotor. Dåliga underlag och kommunens brist på halkbekämpning och snöröjning är ett uppenbart hinder idag. 60 % av personerna i studien uppger att de skulle cykla oftare om cykelvägarna var snöröjda och halkfria.

– Vår slutsats av studien är att Stockholms stad behöver satsa på vintervägunderhåll för att få fler att använda cykeln för att kunna uppnå stadens mål om att 15% av alla resor i rusningstrafik ska ske med cykel år 2030, säger Jonas Rundqvist, CMO/Creative Director, Movs Technology Group.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>