Teknik för nytt manligt preventivmedel utses till topp 20 i James Dyson Award
Hem TEKNIK Teknik för nytt manligt preventivmedel utses till topp 20 i James Dyson Award

Teknik för nytt manligt preventivmedel utses till topp 20 i James Dyson Award

Publicerat av: Redaktionen

Nu presenteras topp-20 finalisterna som gått vidare i James Dyson Award, den internationella ingenjörstävlingen för unga innovatörer.

Gemensamt för årets bidrag är att många har en utgångspunkt i empati och medmänsklighet, designade för att lösa globala problem.

Bland årets finalister hittas bland annat unika innovationer så som Plastic Skanner – en lättillgänglig och handhållen skanner som kan avläsa olika typer av plast och som syftar till att drastiskt reducera plastföroreningar. Genom att göra den teknik som används i europeiska sorteringsanläggningar tillgänglig var som helst, kan skannern underlätta sortering vid återvinning av plastprodukter som annars skulle sorteras för hand.

Teknik för nytt manligt preventivmedel utses till topp 20 i James Dyson AwardEn annan finalist är Guided hands, ett system som hjälper dem med funktionsvariantioner att kunna rita och måla genom att främja kontrollerade och styrda handrörelser, samt minskar obehag som kramp, smärta och trötthet vid användande av skrivredskap.

COSO, som är ett helt nytt manligt preventivmedel är även en utav årets topp-20 finalister. Idag vill fler män ta större ansvar när det gäller preventivmedel. Med hjälp av ultraljud förändrar COSO tillfälligt spermatogensen hos män, vilket ger ett reversibelt och hormonfritt alternativ på preventivmedel.

Samtliga 20 finalister har nu chans att bli den globala vinnaren av tävlingen och därmed få ta del av 330 000 SEK för att stödja nästa steg i utvecklingen av deras uppfinningar

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>