Teknik för ökat välbefinnande och som underlättar vård i hemmiljö samt miljövänligare maskiner
Hem EVENEMANG Teknik för ökat välbefinnande och som underlättar vård i hemmiljö samt miljövänligare maskiner

Teknik för ökat välbefinnande och som underlättar vård i hemmiljö samt miljövänligare maskiner

Publicerat av: Redaktionen

I studentprojekten på kursen extreme innovation vid BTH ska studenterna ta fram en innovation eller en prototyp som löser företagens problem.

Teknik för ökat välbefinnande och som underlättar vård i hemmiljö samt miljövänligare maskiner 2Nu är studenterna redo att presentera sina innovationer för företagen och media är välkommen att närvara.

Kursen ”extreme innovation” ges i årskurs fem på BTH:s civilingenjörsprogram i maskinteknik och industriell ekonomi. I år har sju studentprojekt genomförts med fyra olika partner; Volvo CE, Dynapac, Landstinget Blekinge och Blue Science Park.

Studenterna har arbetat med problem inom vitt skilda områden – allt från e-hälsa och ny teknik för mobila team inom vården, till hur vi kan optimera kompaktering och teknik som gör användningen av tunga maskiner mer miljövänlig och med mindre slitage.

– Studenterna har fått riktiga utmaningar från våra samarbetspartner och de har haft fokus på att titta på behoven när de har tagit fram innovationer för att lösa problemen hos företagen eller hos landstinget, säger Christian Johansson Askling, kursansvarig på BTH.

Studenterna är nu färdiga med sina innovationer och prototyper och beredda att presentera sina lösningar för företagen de har samarbetat med.

Media är välkommen att närvara vid presentationerna.

Dag: Onsdagen den 12 december
Tid: Kl. 13:00–15:00
Plats: Sal J1620, BTH, Campus Gräsvik, Karlskrona. Salen ligger på bottenplan i hus J, glashuset vid vattnet. Salen ligger bortanför Bistro J.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>