Tre Stiftelser visar VR-film och pratar träning på Äldreomsorgsdagarna 2018
Hem EVENEMANG Tre Stiftelser visar VR-film och pratar träning på Äldreomsorgsdagarna 2018

Tre Stiftelser visar VR-film och pratar träning på Äldreomsorgsdagarna 2018

Publicerat av: Redaktionen

Den 18-19 oktober arrangeras Äldreomsorgsdagarna – Sveriges största konferens inom äldreomsorg – på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Tre Stiftelser visar VR-film och pratar träning på Äldreomsorgsdagarna 2018 1

Alice Rörberg, hyresgäst på Änggårdsbacken testar VR-glasögonen. Foto: Emil Jacobsson

Tre Stiftelser är på plats och premiärvisar en VR-film som tagits fram med fokus på de tre koncepten kultur, måltid och miljö. Även hälsoleverantören OTR närvarar i montern och berättar om hur de tränar både personal och boende på Tre Stiftelser till oanade resultat.

Teknik som underlättar och förgyller vardagen är något Tre Stiftelser satsar stort på. Den Virtual Reality-film som tagits fram är tänkt att användas bl a vid rekrytering och nyinflyttning.

Vid rekrytering för att skapa en känsla för Tre Stiftelser som arbetsgivare och arbetsplats och vid nyinflyttning då hyresgästen inte själv har möjlighet att besöka boendet innan det är dags att flytta in. VR-tekniken används också i kulturverksamheten då hyresgästen t ex kan resa till nya platser, besöka stränder, museer och konserter.

OTR har under flera år arbetat med både personal och de boende på Tre Stiftelsers olika adresser. Varje hyresgäst har möjlighet att träna med en PT varje vecka, liksom personalen och några har dessutom deltagit i det s k Hälsoprogrammet för långsiktiga livsstilsförändringar. Arbetet har nått otroliga resultat och för många bidragit med ett ökat välbefinnande.

Mer info om OTR (On the Run): http://www.otrsweden.com/

Varmt välkomna att besöka Tre Stiftelser!  Vi finns i monter B05:20!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>