Världens första självjusterande insulinpumpssystem för diabetes typ-1 finns nu i Sverige
Hem NYHETER Världens första självjusterande insulinpumpssystem för diabetes typ-1 finns nu i Sverige

Världens första självjusterande insulinpumpssystem för diabetes typ-1 finns nu i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Medtronic plc, den globala ledaren inom medicinteknik, meddelade idag att de lanserar MiniMed 670G-systemet, världens första självjusterande insulinpumpsystem1,2,3, i Sverige.

Världens första självjusterande insulinpumpssystem för diabetes typ-1 finns nu i Sverige 2MiniMed 670G-systemet är det första och enda systemet som automatiskt och individanpassat tillför basalinsulin 24 timmar om dygnet[1],3.

Detta är det senaste systemet från Medtronic som fick CE-märkning (Conformité Européenne) i juni 2018 för behandling av personer med diabetes typ-1, från 7 år och äldre, med pågående studier för att omfatta ytterligare patientgrupper. I USA, där MiniMed 670G-systemet funnits på marknaden i över ett år, har redan cirka 140 000 människor börjat använt systemet och i verkligheten fått samma grad av förbättring för ”tid inom målområdet” för blodsockervärdena, som den pivotala kliniska prövningen av systemet i USA visade.

”Sedan vi fick CE-märkningen har vi arbetat för att säkerställa att den europeiska marknaden är redo och gett sjukvårdspersonal utbildning i MiniMed 670Gs-systemet. Nu är vi stolta över att kunna erbjuda denna teknik som förändrar livet för alla de tusentals människor som lever med diabetes,” sa Federico Gavioli, Vice President, Diabetes Group på Medtronic, i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika.

MiniMed670G-systemet har SmartGuardAuto Mode – företagets mest avancerade SmartGuard-teknik och den noggrannaste[2] kontinuerliga blodsockermätningen – med Guardian Sensor 3. De olika teknikerna samarbetar för att justera tillförseln av basalinsulin var femte minut utifrån mätarens blodsockervärden, vilket hjälper till att motverka både låga och höga värden samt att öka tiden inom målområdet, (tid som patienten ligger inom målintervallet på 3,9 -10,0 mmol/L i glukosvärden).

”MiniMed 670G-systemets förmåga att automatiskt stabilisera glukosnivåerna för att förbättra tid inom målområdet kan få stor betydelse i patienternas liv – både kliniskt och vad det gäller deras livskvalitet. Vi är stolta över att kunna leverera denna banbrytande behandling med den mest avancerade automatiseringsnivån som finns på marknaden, och som innebär en lättnad i den ihållande och ständiga hanteringen av diabetes,” sa Johan Lundström, affärsområdeschef för Medtronic i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>