Vi har glädjen att välkomna Elena Malmefeldt som vår bloggare i Livsstil
Hem LIVSSTIL Vi har glädjen att välkomna Elena Malmefeldt som vår bloggare i Livsstil

Vi har glädjen att välkomna Elena Malmefeldt som vår bloggare i Livsstil

Publicerat av: Redaktionen

Elena har arbetat med friskvård och livsstil i 25 år och har en imponerande kunskap i ämnet.

Vi har glädjen att välkomna Elena Malmefeldt som vår bloggare i Livsstil

Idag arbetar hon med att utbilda läkare och friskvårdare världen över i hennes livsstilskoncept, hon föreläser och arbetar med livsstilsförändringsprogram för medarbetare ute på företag och i organisationer.

Just nu lanserar Elena ett nytt koncept som heter ”Friska Företag” som har sitt ursprung i att hon under många år arbetat med friskvård och livsstil ute på företag och vilka svårigheter det kan innebära för de anställda att verkligen genomföra dessa förändringar i den miljö och företagskultur som råder. Företagen behöver hjälpa medarbetare till friska och sunda val och i konceptet ” Friska Företag” åker Elena ut på företagen och gör en analys som ger poäng inom ett antal olika områden. Därefter presenterar hon resultatet samt en handlingsplan för företaget som går ut på att blir ett Friskare Företag som främjar hälsosamma och friska val för medarbetarna. Elena menar att investera i hälsofrämjande åtgärder ger ett högt ROI (return of investment).

Vad innebär livsstil för dig?

Hu vi väljer att leva våra liv kommer med all säkerhet att påverka oss positivt och/eller negativt. Det mest uppenbara är väl att vi väljer ett aktivt liv och är ute mycket i naturen samt äter en kost som gynnar vår hälsa och inte bryter ner den. Under ett liv äter och dricker vi i snitt runt 70 ton så det har givetvis en påverkan vad vi väljer att stoppa i våra munnar. Men för mig handlar det även om ta sig tid för avkoppling, ett socialt liv och kultur. Den miljö som vi befinner oss i är viktig likväl människorna som vi väljer att ha runt omkring oss på vår resa genom livet. Livsstil är i dagens samhälle även att val i hur informationsflödena skall ”attackera” oss. Därför tycker jag er webb är intressant då ni samlat viktig och relevant information som jag snabbt kan screena av och se vad som är intressant just nu. Jag förespråkar inte fanatism och i min livsstilsvärld finns det utrymme för lite ”bus”. Jag eftersträvar i mitt arbete med livsstil en balans mellan insättningar och uttag på ett livsstilskonto.

Berätta mer om ditt arbete inom livsstil?

Jag är av den åsikten att kunskap skapar engagemang/motivation och därför har jag innan min livsstilsrådgivning genomfört en fysiologisk screening/tracking som får fram ca 70 olika biomarkörer på 5 minuter. En biomarkör är tex ett blodtryck. Min utgångspunkt när jag studerar en persons biomarkörer är avvikelser från en optimal hälsa. Detta har ingenting med diagnostik att göra utan mätningen är mer sensitiv för att man ska kunna utgå från varje individs hälsa. Jag tar individen med på en resa genom fysiologin och rekommenderar en livsstil som passar bäst för att förstärka svagheter men berättar även om de fysiologiska styrkor jag finner. Idag tar det upp emot 20 år att utveckla de koniskt degenerativa sjukdomarna (livsstilsrelaterade) som bland innefattas av Alzheimers, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancerformer.

Så att ta temperaturen på vart man är på väg ger hälsofördelar.

Berätta mer om din föreläsning?

Föreläsningen skall inspirera till positiva livsstilsval och jag tar lyssnarna med på en visuell resa genom fysiologin och hur livsstilen kan påverka de olika delarna på både gott och ont. Jag vågar lova att 80 % av de som lyssnar kommer att addera mellan 1-5 goda vanor och det i sig ger en minskad sjukfrånvaro men även en minskad ”sjuknärvaro”.

Vad kan våra läsare förvänta sig av denna blogg?

Jag kommer att ta upp ämnen och göra intervjuer som känns relevanta för företag och organisationer i deras strävan mot en bättre hälsa/livsstil för deras medarbetare samt råd i hur man utvecklar ett friskt företag.

Några sista ord?

För alla som läst detta och för er som kommer att följa min blogg vill jag bara säga:

Kul att ni följer med på resan och tack för Er tid!//Elena

www.halsokunskap.se

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>