Vigmed erhåller CE–märke
Hem NYHETERIT-LÖSNING Vigmed erhåller CE–märke

Vigmed erhåller CE–märke

Publicerat av: Redaktionen

Vigmed erhåller CE–märke och första order av nya produktlinjen SWiTCH.

aaa”Det är med stor tillfredställelse vi kan meddela att Vigmed har beviljats ​​CE-märke för SWiTCH av Notified Body Presafe inför vår förlanseringskampanj, säger Vigmed Director of Quality Assurance and Regulatory Affairs, Ola Lindau.

”Lanseringen av SWiTCH är en viktig milstolpe för Vigmed, detta då den ger våra distributörer tillgång till en kostnadseffektiv produkt av hög kvalitet, som möjliggör för distributörerna att lägga både mer fokus och tid på försäljning av hela Vigmed-sortimentet”, säger CEO Finn Ketler. Han fortsätter; ”Intresset för SWiTCH har varit stort eftersom produkten erbjuder en unik säkerhet inom användningsområdet arteriella katetrar, vilket återspeglas av det faktum att de första beställningarna redan har tagits emot”.

SWiTCH är en nålskyddad perifer arteriell kateter, som möjliggör för användarna kontroll av blodflödet både under inläggning samt under påföljande behandling av patienten. Den uppfyller kraven stipulerade i EU-direktivet om nålskydd och utvidgar ytterligare Vigmeds utbud av unika och patenterade säkerhetslösningar som utvecklas i enlighet med en kontinuerlig strävan efter att eliminera risker och faror med nålsticksskador.

”Denna specialutvecklade produkt är efterlängtad av Vigmeds partners och slutanvändare då den breddar säkerheten inom både akut- och anestesisjukvården”, säger Vigmed Sales and Marketing Director, Mike Dooley. ”Kommersialiseringen påbörjades för fyra månader sedan, och efter att ha erhållit CE-märket kan förlanseringen nu rullas ut.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>