Automatiskt utkast
Hem APP Yuncture investerar i wellness-bolaget GuineaPig – bidrar till en hälsosam livsstil på arbetet!

Yuncture investerar i wellness-bolaget GuineaPig – bidrar till en hälsosam livsstil på arbetet!

Publicerat av: Redaktionen

Yuncture Invest gör sin sjunde investering, nu i wellness-bolaget GuineaPig.

Bolaget har utvecklat en app som hjälper företag att få en friskare och mer engagerad arbetsplats med digitala hälsosamma aktiviteter.

Automatiskt utkast

Elias Stråvik och Anton Bolmstedt Svanqvist

GuineaPig grundades år 2018 och drivs av Anton Bolmstedt Svanqvist och Elias Stråvik som har bakgrund inom både träning och IT-utveckling. Genom att vara integrerade i existerande plattformar som Slack och Microsoft Teams möjliggör GuineaPig maximal tillgänglighet, en social komponent och högt engagemang. I dagsläget har bolaget tusentals användare och flertalet betalande företagskunder i Norden, Australien, USA med flera.

Utöver Yuncture så investerar även Thomas Andersson, Pierre Lindmark (VD och medgrundare av Winningtemp) och Chalmers Ventures. Med det nya kapitalet hoppas VD och medgrundare Anton Bolmstedt Svanqvist att ta företaget till nästa steg, både produktmässigt och kommersiellt:

”Vi vill vara det självklara valet för företag som efterfrågar verktyg som bidrar till förbättrad work-life-balance för deras anställda. Dit ska vi nå genom en global marknadsnärvaro, samt en produkt med innehåll och funktionalitet i världsklass. Med det nya kapitalet räknar vi med att ta ytterligare steg mot denna vision”.

Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture:

“ Vi har följt GuineaPig sedan bolaget deltog i vårt inkubatorprogram hösten 2020. Redan då fick vi en positiv uppfattning om grundarna Anton och Elias. Efter inkubatortiden så har vi sett att bolaget har fortsatt att utvecklas väl. Nu är det dags att växla upp och ta tillvara på de möjligheter som stora trender, som till exempel hälsa och distansarbete medför. Extra roligt är det givetvis att stötta bolag som genomgått vårt inkubatorprogram”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>