​Lösning för automatiserad medicinsk journalföring tog hem priset vid Sting Test Drive Health-finalen
Hem NYHETERE-HÄLSA ​Lösning för automatiserad medicinsk journalföring tog hem priset vid Sting Test Drive Health-finalen

​Lösning för automatiserad medicinsk journalföring tog hem priset vid Sting Test Drive Health-finalen

Publicerat av: Redaktionen

Startupprojektet Henry, som vill automatisera den medicinska dokumentationsprocessen, är ett av 10 utvalda team som under hösten deltagit i entreprenörsprogrammet Sting Test Drive Health.

​Lösning för automatiserad medicinsk journalföring tog hem priset vid Sting Test Drive Health-finalen 1

Sting Test Drive Health-deltagarna med vinnarna av ”bästa pitch” Daniel Samsami och Alex Sjölén i förgrunden.

Henry tog hem utmärkelsen ”Bästa Pitch” under finalen som gick av stapeln på H2 Health Hub.

Fertiliteshjälpmedel, appar som tacklar lidandet av edometrios och utmaningar inom demensomsorgen, en digital kuratortjänst och nyskapande kommunikationskanaler för förlossningsvården respektive kirurgiska avdelningar var några av de affärsidéer som deltog i Sting Test Drive Health.

Teamen har under 4 kvällsworkshoppar utvärderat sina idéer, utvecklat affärsmodeller, och fått chansen att lära sig vad det innebär att bygga bolag. Programmet arrangeras av Sting med stöd av H2 Health Hub.

Gisela Sitbon, affärscoach på Sting, har tillsammans med Johanna Wollert Melin, grundare av Trice Imaging, guidat deltagarna under fyra kvällsworkshoppar.

− Det har varit en inspirerande omgång av Test Drive Health, med ovanligt jämna och starka projekt som har medverkat, konstaterar Gisela. − Entreprenörerna har varit mycket resultatfokuserade och deras energi och engagemang har bidragit till ett fint utbyte i gruppen. Det ska bli spännande att följa deras resa framåt och jag är övertygad om att det kommer att bli framgångsrika företag av flera av dessa projekt, fortsätter Gisela.

Sverige är världsledande inom medicinsk dokumentering, men processen tar lång tid och är inte fullt standardiserad. Detta är en utmaning som adresseras av Test Drive-vinnaren Henry, som vill automatisera och standardisera delar av dokumentationen, samt möjliggöra journalföring i realtid. Detta leder till sparad tid och bättre kvalitet, vilket innebär ökad patientsäkerhet och kostnadseffektivitet.

− Stings Test Drive-program har varit en ovärderlig erfarenhet som har hjälpt oss att utveckla och utvärdera vår idé. Vi har också fått ingångar till konkreta affärskontakter och vi är nu redo att ta de dialogerna vidare i kommersialiseringen av vår affärsidé, säger Daniel Samsami, medgrundare av det vinnande projektet Henry.

Projektet Henry vann priset “Bästa Pitch” med juryns motivering: Vinnaren har levererat en fängslande och välstrukturerad pitch som beskriver ett globalt problem och en lösning som skapar både kliniskt och affärsvärde.

De medverkande startupprojekten vid Sting Test Drive Health 2018 var:

Choisa erbjuder plattformen allaforskolor.se som hjälper förskolor att marknadsföra sin verksamhet och gör det lättare för föräldrar att hitta de bästa förskolorna i olika områden.

Eatvisor är en digital kostrådgivare som hjälper konsumenter att ta välinformerade och hälsosamma beslut vid köptillfället. Vi förmedlar professionell kostrådgivning gratis samtidigt som vi skapar digital exponering för hälsosam mat.

Endometrix är en app som ger underlag för smartare och effektivare vård för kvinnor med gynekologiska sjukdomar, framförallt inom området endometrios. Endometrios är en gynekologisk sjukdom som drabbar 1 av 10 kvinnor. Idag tar det i snitt 7 år att få diagnosen.

Henry är ett verktyg för att automatisera och standardisera delar av medicinsk dokumentering, samt möjliggöra journalföring i realtid. Detta leder till sparad tid och bättre kvalitet, vilket innebär ökad patientsäkerhet och kostnadseffektivitet.

Hoopigo har utvecklat ett digitalt verktyg som underlättar effektiv kommunikation mellan vårdpersonal och patienter på sjukhuset. Med Hoopigo får patienterna tillgång till all relevant information före, under och efter deras operation vilket leder till bättre kvalitet i vården och en kortat tid till återhämtning.

Minnity hjälper vård- och omsorgspersonal att bättre förstå personerna de tar hand om. Den mobila appen ger vårdare till personer med demens omedelbar tillgång till väsentlig information om varje kunds behov och förbättrar kompetens inom demensomsorg genom mikroinlärning. www.minnity.com

ObTrax digitala kommunikationslösning kommer att underlätta och förbättra kommunikationen mellan förlossningskliniker och kvinnor som befinner sig hemma inför sin förlossning. Genom ObTrax möjliggörs smartare val av förlossningsklinik, bättre utnyttjande av tid och sjukvårdsresurser samtidigt som den födande kvinnans upplevelse blir mer positiv.

Snaptive är en digital kuratortjänst som tillgängliggör utbildade kuratorer och erbjuder samtalsstöd, professionell rådgivning och motiverande samtal i syfte att proaktivt motverka psykisk ohälsa. Vi garanterar våra användare full anonymitet, högsta tillgänglighet och enkel användning. www.snaptive.se

Spott Lab hjälper kvinnor att bli mödrar. Tio procent av kvinnor står inför svårigheter att bli gravid på grund av hormonstörningar och måste vänta upp till ett år för att få tillgång till en läkare. Spott Lab hjälper kvinnor med hormonstörningar att bli gravid snabbare och stöttar dem under deras moderskapsresa.

We@Work är en mångsidig teknisk lösning för att främja och stödja ett hållbart, hälsosamt och säkert arbetsliv. We@Work utnyttjar digital transformation, wearables, unika datortjänster och mobilapplikationer för att tillhandahålla en lösning som kan utveckla arbetslivet mot hälsofrämjande intelligenta arbetsplatser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>