​Ny studie undersöker Natural Cycles kapacitet i “Planera graviditet”-läge
Hem NYHETERE-HÄLSA ​Ny studie undersöker Natural Cycles kapacitet i “Planera graviditet”-läge

​Ny studie undersöker Natural Cycles kapacitet i “Planera graviditet”-läge

Publicerat av: Redaktionen

Natural Cycles, tillsammans med London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) i samarbete med University of Plymouth, startar nu Freyja-studien – en oberoende studie som undersöker synpunkter och erfarenheter hos personer som för närvarande använder, eller tidigare har använt, Natural Cycles app i “Planera graviditet”-läget.

​Ny studie undersöker Natural Cycles kapacitet i “Planera graviditet”-läge 1

Freyja-studien strävar efter att förbättra förståelsen av hur teknologier som Natural Cycles används av kvinnor och deras partners när de försöker bli gravida.

Natural Cycles använder en smart algoritm som är känslig för subtila mönster i en kvinnas cykel för att bestämma den dagliga fertiliteten. Detta sker genom att analysera förändringar i den basala kroppstemperaturen, som ökar efter ägglossning. För att använda Natural Cycles tar kvinnor sin temperatur med en basaltemperatur det första de gör på morgonen och skriver sedan in uppgiften i appen åtminstone fem gånger i veckan, utöver att skriva in sina menstruationsdatum varje månad.

Natural Cycles algoritm analyserar denna data för att förutsäga fertilitetsfönstret (ungefär sex dagar per vecka), som kan hjälpa kvinnor att öka sina möjligheter att bli gravida. Till exempel, även om sannolikheten att bli gravid är försumbar efter ägglossning ökar möjligheterna för friska kvinnor till 10 procent om de har samlag fem dagar innan ägglossning och till 33 procent om de har samlag på själva ägglossningsdagen.

Intresset har ökat för online- och appbaserade metoder Natural Cycles för att övervaka daglig fertilitet: i en ny studie av över 1 000 kvinnor i Storbritannien rapporterade 35 procent att de använde en app för fertilitetsspårning åtminstone en gång i månaden.

Detta område har dock fått begränsad uppmärksamhet fram tills idag. I denna kvalitativa studie kommer forskare att intervjua kvinnor som använder Natural Cycles själva och deras partners, för att undersöka deras erfarenheter av Natural Cycles och andra metoder som bygger på medvetandegörande av fertiliteten när de försöker skaffa barn.

Dr Simon Rowland, Chef för Medical Affairs vid Natural Cycles, säger: “Vi är glada att kunna stödja detta oberoende samarbete mellan London School of Hygiene & Tropical Medicine och University of Plymouth, och vi ser mycket fram emot att ta del av resultaten. Här på Natural Cycles är vårt uppdrag att främja kvinnohälsa med forskning och passion, så att alla kvinnor får den kunskap de behöver för att kunna ta kontroll över den egna hälsan. Vi hoppas att insikterna från Freyjastudien kommer att hjälpa till att föra fram denna strävan och att bygga upp vår förståelse av hur Natural Cycles app kan hjälpa kvinnor som försöker få barn.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>