​Störningar i vårdguidens e-tjänster
Hem NYHETERE-HÄLSA ​Störningar i vårdguidens e-tjänster

​Störningar i vårdguidens e-tjänster

Publicerat av: Redaktionen

Sedan tisdag morgon råder det störningar i 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Det innebär bland annat att det i dagsläget inte går att boka, omboka eller avboka tider för vaccination via webben. Däremot kan personer som redan har bokade tider se dem.

Störningarna drabbar flera regioner och felsökning pågår av leverantören Inera som inte har någon prognos på när felet är avhjälpt.

Inledningsvis tycks störningarna även ha påverkat regionens journalsystem och för att inte äventyra patientsäkerheten beslutades det därför att stänga av möjligheten att boka tid. Journalsystemet påverkas inte längre av störningarna. Inte heller vårdverksamheten i Region Västerbotten.

Regionen uppmanar allmänheten är att hålla sig uppdaterade via 1177.se för ny information, försöka boka tid senare samt att det inte går att ringa 1177 för att få hjälp med att boka tid.

Region Västerbotten går ut med mer information när den finns tillgänglig.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>