2 svenska start-ups utvalda för att utveckla lösningar för hälsosamt åldrande
Hem NYHETER 2 svenska start-ups utvalda för att utveckla lösningar för hälsosamt åldrande

2 svenska start-ups utvalda för att utveckla lösningar för hälsosamt åldrande

Publicerat av: Redaktionen

EIT Health, tillsammans med åtta globala samarbetspartners som representerar nästan 50 länder och områden, tillkännagav idag vinnarna av den inledande omgången av Healthy Longevity Catalyst Awards.

Utmärkelserna är en del av Healthy Longevity Global Competition – en internationell tävling som pågår under flera år med flera miljoner dollar i finansiering där man söker banbrytande innovationer för att förbättra människors hälsa senare i livet.

Tävlingen grundades av U.S. National Academy of Medicine och har pågått i två år och riktar sig till team och individer med olika bakgrunder, inklusive vetenskap, medicin, teknik, ekonomi och samhällsvetenskap att föreslå nya och innovativa idéer. Tävlingen är uppdelad i tre olika faser av utmärkelser:

  • Catalyst Awards
  • Accelerator Award
  • Grand Prize

EIT Health administrerar och finansierar Catalyst Awards och deltar i den första fasen av den globala tävlingen för att identifera lösningar för att underlätta åldrandet runt om i världen och att ge företag möjlighet att fokusera på fysisk, mental och socialt välbefinnande för den åldrande befolkningen.

Två svenska start-ups med lösningar för hälsosamt åldrande är nu utvalda, Invivopower AB som har en innovativ lösning för att rädda patienter med akut hjärtsvikt och medicinteknikföretaget Resitu Medical AB som jobbar med en innovativ lösning för tumörbiopsier.

-Vi är mycket hedrade och glada över att vinna detta pris i tuff konkurrens. Att vinna det här priset är en riktig laginsats, men de sanna vinnarna är patienter med hjärtsvikt när denna teknik kommer ut på marknaden i framtiden, säger Bengt Bern, VD Invivopower AB.

2 svenska start-ups utvalda för att utveckla lösningar för hälsosamt åldrande-Vi vill tacka the National Academy of Medicine och EIT Health för att ha utsett Resitu Medical till vinnare av the Healthy Longevity Catalyst Award. Vi vill verka för människors hälsa och ökad livslängd genom att möjliggöra tidig och korrekt diagnos och snabbare behandling av bröstcancer. De verkliga vinnarna är de kvinnor med lesioner och tumörer, som kommer att få tillgång till den minimalinvasiva Resitu-teknologin, som erbjuder snabb och säker diagnos och bättre behandlingsresultat, säger Resitu Medicals VD Stefan Sowa.

Totalt är 21 start-ups utvalda av EIT Health till Catalyst Award som är en del av den fleråriga tävlingen. Varje företag får upp till 50 000 euro i såddfinansiering för att utveckla sin produkt eller tjänst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>