2550 blir YouGos techpartner för att gemensamt öka hälsa och välmående på svenska bolag
Hem NYHETERE-HÄLSA 2550 blir YouGos techpartner för att gemensamt öka hälsa och välmående på svenska bolag

2550 blir YouGos techpartner för att gemensamt öka hälsa och välmående på svenska bolag

Publicerat av: Redaktionen

Psykisk och fysisk ohälsa är ett stort problem på svenska arbetsplatser och är idag den största orsaken till sjukskrivning.

Detta trots att svenska bolag har en god tradition av att anlita företagshälsovård.

För att vända utvecklingen och upptäcka ohälsa och främja hälsa i rätt tid, behövs nya tankesätt och verktyg. Ju tidigare ett problem identifieras, desto större är chanserna att rätt insatser kan sättas in.

För att medarbetare ska må bra och prestera väl behövs en kombination av god arbetsmiljö och goda levnadsvanor. YouGo Healthplan, ett svenskt innovationsbolag med målsättning att förbättra den fysiska och mentala hälsan på arbetsplatser har utvecklat en lösning för just detta. Genom en datadriven digital plattform som bygger på samlad forskning kan man automatisera anpassade rekommendationer och åtgärder – på individnivå såväl som på organisationen som helhet. Nu kliver techbolaget 2550 Engineering in som partner för att göra YouGos plattform ännu bättre, mer exakt och enklare ur användarperspektiv.

Tillsammans jobbar YouGo och 2550 mot samma mål, att förebygga ohälsa och förbättra välmående, produktivitet och lönsamhet hos svenska bolag.

Plattformen är inte bara reaktiv utan kan med fördel användas i förebyggande syfte och ger förutsättningar för hjälp till självhjälp genom att stimulera förbättrade levnadsvanor. Dessa levnadsvanor handlar om hur vi väljer att leva och hantera områden såsom stress, prestation, återhämtning, sömn, rörelse, mat, tobak och alkohol. Tjänsten som plattformen erbjuder möjliggör ett systematiskt, strategiskt och långsiktigt arbete med dessa frågor även med individer som arbetar på distans.

”Samarbetet med YouGo är klockrent för oss. Vi drivs av att utveckla teknologi i framkant med människan i fokus. Att kunna bidra med att förbättra hälsa och välmående på ett brett plan med hjälp av en spännande teknisk lösning går helt i linje med vad vi vill göra. Jag är övertygad om att vår kompetens och angreppssätt tillsammans med YouGos kunskap och expertis inom området kommer göra plattformen ännu bättre, och med det bidra till ett friskare samhälle” säger Maria Nyqvist, VP på 2550 Engineering

2550 kommer ta ett tekniskt helhetsansvar både vad gäller backend- och frontend- utveckling och arbetet kommer resultera i en uppdaterad version av plattformen.

2550 blir YouGos techpartner för att gemensamt öka hälsa och välmående på svenska bolag”Vi blev inte bara imponerade av 2550s kreativitet och tekniska kompetens, utan även av deras flexibilitet, följsamhet och snabbhet. När man arbetar tätt tillsammans i ett projekt är det viktigt att man förstår varandra, kan ha en öppen dialog och skapa synergier tillsammans

– något som 2550 lever upp till på ett mycket bra sätt. Jag är både stolt och glad över att ha 2550 som vår techpartner, tillsammans kan vi ta vår produkt till en helt annan nivå” säger Anna Krantz, Grundare YouGo Healthplan

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>