Hem LIVSSTIL 528 deltagare klarade Vasaloppstrippeln 2020

528 deltagare klarade Vasaloppstrippeln 2020

Publicerat av: Redaktionen

När det annorlunda Vasaloppsåret 2020 nu kan läggas till handlingarna kan Vasaloppet glädjande konstatera att 528 deltagare ändå kunde fullborda sin Vasaloppstrippel, efter att ha ”hemmavasat” sitt cykellopp och sitt löplopp under Hemmavasan.

528 deltagare klarade Vasaloppstrippeln 2020 3Därutöver har flera deltagare valt att spara sitt skidlopp från i vintras för att istället fullfölja Vasaloppstrippeln i samband med Vasaloppets sommarvecka den 13–21 augusti 2021. Men vilka klarade bedriften redan i år? Nu finns alla namnen, med hemorter och resultat.

Det var 2014 som det blev möjligt att genomföra Vasaloppstrippeln för första gången. Under de sex år som gått har begreppet blivit allt mer etablerat och känt i Motionssverige.

”Att genomföra ett lopp på 90, 45 eller 30 kilometer är en bedrift. Vad sägs om tre lopp under samma kalenderår?!” lyder uppmaningen. För att klara av en Vasaloppstrippel krävs nämligen att man åker skidor, cyklar och springer Vasaloppet 90, 45 eller 30 km.

Vasaloppet kan glädjande konstatera att under 2020 har 141 deltagare klarat Vasaloppstrippeln 90, 146 deltagare Vasaloppstrippeln 45 och 241 deltagare Vasaloppstrippeln 30, den sistnämnda sträckan hade premiär i år. Sammanlagt var det 199 herrar och 329 damer. Några rekordtider kunde av förklarliga skäl inte bli noterade i år.

– Vi är väldigt glada att vi i år kunde erbjuda Vasaloppstrippeln i tre distanser och att deltagarna fick möjlighet att gå i mål i Hemmavasan nu när sommarveckan inte kunde arrangeras på plats. Att satsa på Vasaloppstrippeln innebär att du har ett tydligt och långsiktigt mål med din träning och det känns väldigt roligt att så många anammar det. I år kan vi också notera att majoriteten som genomfört Vasaloppstrippeln 45 och 30 är kvinnor vilket känns extra kul, säger Vasaloppets sportchef Tommy Höglund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>