Medborgarnas idéer bidrar till att förbättra samhället i årets East Sweden Hack
Hem EVENEMANG Medborgarnas idéer bidrar till att förbättra samhället i årets East Sweden Hack

Medborgarnas idéer bidrar till att förbättra samhället i årets East Sweden Hack

Publicerat av: Redaktionen

East Sweden Hack är evenemanget som tillsammans med stadens medborgare vill förändra hur samhället ser ut och fungerar.

Det som tidigare har varit ett årligt helgevenemang för programmerare och tekniskt intresserade har i år breddat sig och riktat sig till allmänheten.

– När East Sweden Hack i september arrangeras för fjärde året i rad gör vi det med visionen att bli en öppen innovationsworkshop för stadens medborgare”, säger Sara Martin, projektledare för årets East Sweden Hack.Medborgarnas idéer bidrar till att förbättra samhället i årets East Sweden Hack

Under våren har tre workshops genomförts på olika platser runt om i regionen liksom en digital kampanj – allt i syfte att fånga upp östgötarnas vardagsproblem liksom idéer på hur de kan lösas. Fyra områden har varit i fokus för dessa workshops; samhällsbyggnad och transporter, integration, sjukvård och hälsa samt energi och hållbarhet. Innovationssystemets aktörer; företagsinkubatorn LEAD, LiU Holding, Almi Företagspartner Öst samt Demola har bidragit till att genomföra dessa workshops och samla in idéer.

– Vi har mött östgötar på resecentrum, universitetssjukhuset samt på Arbetets Museum, berättar Niclas Söör, delprojektledare för East Sweden Hack. Dessutom har vi samlat in idéer via en digital kampanj för Tekniska Verkens kunder. Totalt har vi fått in uppåt 200 idéer. Dessa har utvärderats och nu blivit till 10.

– Det har varit jättespännande att ta del av idéerna! Det handlar bl a om hur vi kan skapa bättre arenor för att träffas över gränser, hur vi kan förbättra vårt resande samt hur vi kan effektivisera vårt resursutnyttjande.

Idéerna ligger nu uppe på East Sweden Hacks hemsida, och registreringen till tävlingen har just öppnat.

– Det är fritt fram att söka till dessa idéer både som lag och som enskild, förklarar Sara Martins, projektledare för årets East Sweden Hack. Det går även bra att söka med helt egna idéer.

– Det känns oerhört spännande att få ta med oss människors egna idéer om hur staden och regionen kan förbättras och förverkliga dem under årets tävling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>