ADDYOU kvalitetssäkrar omsorgsbranschen – ska bidra till ökad livskvalitet oavsett förutsättningar
Hem APP ADDYOU kvalitetssäkrar omsorgsbranschen – ska bidra nu till ökad livskvalitet oavsett förutsättningar

ADDYOU kvalitetssäkrar omsorgsbranschen – ska bidra nu till ökad livskvalitet oavsett förutsättningar

Publicerat av: Redaktionen

Teamet bakom ADDYOU har mer än fyrtio års erfarenhet av att arbeta med individer med neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Nu i oktober lanseras det app- och webbaserade verktyget som kommer integrera individen i sin egen omsorg och stötta individen i vardagen.

Verktyget kommer vidare att hjälpa omsorgsbranschen att följa med i omvärldens digitalisering.

ADDYOU är ett appbaserat verktyg som är framtaget för att integrera individen i sin egen omsorg och fungera som ett stöd i vardagen. Verktyget är utvecklat i samråd med ett stort antal individer med neuropsykiatriska funktionsvariationer och teamet bakom ADDYOU har mer än fyrtio års erfarenhet av att arbeta tillsammans med individer med diagnoser.

“Efter två år av roligt och givande arbete är vi extremt nöjda och förväntansfulla över att få lansera ADDYOU. Hela teamet är tacksamma över möjligheten att nå ut till många individer och erbjuda en välbehövlig hjälp till en kostnad som samhället kan hantera. Vi ser ett stort behov då vi befinner oss i ett ansträngt läge med växande psykisk ohälsa och knapphändiga ekonomiska resurser”, säger Jenny Åkesson, vd och medgrundare.

ADDYOU skapar förutsättningar ”att leva som andra” i en digitaliserad omvärld enligt LSS lagen. Genom ett individanpassat belöningssystem motiveras användaren till att nå sina mål med stöd av påminnelser, push-notiser, checklistor och positiv förstärkning. Det i sin tur leder till upplevelsen av självbestämmande, inflytande och en helhetssyn. För omsorg- och vårdbranschen innebär ADDYOU en möjlighet att följa med i samhällets och omvärldens digitalisering, vilket ofta kan vara en stor utmaning. Verktyget ger anbudsgivaren en konkurrensfördel i upphandlingsanbudet då det förenklar och förtydligar utvärderingen vilket leder till en ökad kvalitetssäkring.

Bakom ADDYOU står Jenny Åkesson som har över tio års erfarenhet av att arbeta med driften av HVB-hem och Izabelle Lindstrand som har en bakgrund inom health tech.

ADDYOU kvalitetssäkrar omsorgsbranschen – ska bidra till ökad livskvalitet oavsett förutsättningar

Jenny Åkesson

Kvalitetsansvarig är Pia Tengner med en PhD i medicin och flerårig erfarenhet från Barn- och ungdomspsykiatrin.

“Genom ADDYOU vill vi bidra till ökad livskvalitet oavsett förutsättningar. Vi har redan ett antal verksamheter som väntar på att arbeta med verktyget vilket känns väldigt roligt”, avslutar Jenny Åkesson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>