Alleato levererar digitala välfärdstjänster till Karlskrona kommun
Hem TEKNIK Alleato levererar digitala välfärdstjänster till Karlskrona kommun

Alleato levererar digitala välfärdstjänster till Karlskrona kommun

Publicerat av: Redaktionen

Alleato har tecknat ett avtal med Karlskrona Kommun och Affärsverken om att verka som leverantör av digitala tjänster inom välfärden i Karlskrona.

Genom ett samarbete med Karlskrona Kommun och Affärsverken ges inledningsvis 20st invånare tillfälle att prova digital välfärdsteknik i hemmet för att öka tryggheten och förlänga möjligheten att bo kvar hemma längre.

Projektet påbörjas direkt efter sommaren.

”Vi är glada och stolta för att Karlskrona Kommun valt Alleato som leverantör av våra digitala välfärdstjänster”, säger Mats Silbermann, Affärsområdeschef för Alleato.

Affärsverkens ambitioner för det öppna Stadsnätet i Karlskrona är att utvidga tjänsteutbudet med fler samhällsnyttiga tjänster och i samklang med de stora vinster och besparingar digitalisering kan medföra för Karlskrona kommuns Äldreförvaltning genomföra detta utvecklingsprojekt.

Alleato levererar digitala välfärdstjänster till Karlskrona kommun”Vi ser med stor förväntan och ödmjukhet fram emot de fördelar som vi tillsammans med Alleato och Karlskrona kommun kan uppnå och påvisa med bl a tjänster såsom Närståendestöd från Alleato. Givetvis är målsättningen att skala upp för fler och till fler målgrupper framgent efter gemensamma utvärderingar”, säger Björn Sernhed, Produktägare för Kommunikationsoperatörsrollen på Affärsverken.

Den digitala vård- och omsorgsverksamhet Alleato förvärvades av TH1NG i maj 2022.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>