Underhållande feriearbetare får introduktion till äldreomsorgen
Hem ÄLDREOMSORG Underhållande feriearbetare får introduktion till äldreomsorgen i Lund

Underhållande feriearbetare får introduktion till äldreomsorgen i Lund

Publicerat av: Redaktionen

Tredje kullen feriearbetare som ska arbeta med aktiviteter och underhållning med de boende på Lunds äldreboenden får lära sig om äldreomsorgen på Brunnsgatan 15a.

Det är föreläsning och diskussion om äldreomsorgen för att öka kunskaperna hos feriearbetarna.

Lunds kommun har anställt feriearbetare som hjälper både kommunala och privata äldreboenden med aktiviteter och underhållning tillsammans med de boende. När tredje kullen feriearbetare nu förbereds för arbetet få de hjälp att förstå äldreomsorgen genom besök på Vardaga Brunnsgatan 15a och kunskaper från boendets aktivitetsansvariga, Alma Altumbabic.

– Det här är ett jättefint initiativ från Lunds kommun som verkligen gläder och stimulerar våra boende, säger Alma Altumbabic. Senast vi hade besök från ungdomarna arrangerade vi en härlig grillfest.

Då var det flera feriearbetare som förväntade sig att deras uppgift var att höja stämningen och underhålla boende, men de flesta äldre var så pratsamma och villiga att prata om sig själv och sitt liv, att de inte hann erbjuda de aktiviteter som de hade planerat.

Underhållande feriearbetare får introduktion till äldreomsorgenDet blev tvärtom – de äldre underhöll de unga med sina berättelser. Feriearbetarna tyckte det var trevligt att de äldre hade så mycket att berätta och att de ville dela med sig.

Träffen med feriearbetarna äger rum onsdagen den 27 juli kl 11.00 på Vardaga Brunnsgatan 15a. Ni är hjärtligt välkomna att vara med och kanske också prata med några av deltagarna.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>