På spaning efter nya digitala möjligheter
Hem NYHETERE-HÄLSA På spaning efter de nya digitala möjligheter

På spaning efter de nya digitala möjligheter

Publicerat av: Redaktionen

Saku Haukijärvi, Service Development Manager, letar ständigt efter nya sätt att förbättra professionell hygien med hjälp av digitala lösningar.

Utvecklingsarbetet sker alltid tillsammans med kunderna.

Haukijärvi har varit med och utvecklat Kiilto Pro Hygimon, en ny tjänst för automatisk övervakning av handhygien, som till exempel kan användas på sjukhus.

”Tjänsten innebär bland annat att dispensern med handdesinfektion har en sensor som registrerar hur många gånger den används och hur mycket desinfektionsmedel som förbrukas. Olika personalgrupper, som till exempel läkare och sjuksköterskor, har också en liten sändare som detekterar hur ofta de desinficerar sina händer. Till skillnad från stickprovskontroller samlar Kiilto Pro Hygimon in data om handhygien dygnet runt. Det ger en mer exakt information än den som kan hämtas in med hjälp av traditionella stickprovskontroller.”

Ju bättre handhygienen är på sjukhusen, desto färre blir infektionerna.

Kunderna är med och tar fram lösningar
På spaning efter nya digitala möjligheter

Saku-Haukijärvi

Haukijärvi betonar att all innovation på Kiilto sker med kunden i centrum.

”Allting utgår från kundens behov och vi försöker hitta en lösning tillsammans.”

Kiilto Pro Hygimon har till exempel testats och vidareutvecklats i ett pilotprojekt på Åbouniversitetssjukhus.

Ett liknande projekt pågår just nu i Norge och snart startar ett till, i Sverige.

Digitala tjänster inom professionell hygien efterfrågas inte bara inom hälso- och sjukvården utan även inom till exempel catering och livsmedelsindustrin – och inom industrin i allmänhet. ”Vår verksamhet sträcker sig från fjärrövervakning av dispenserings- och rengöringssystem till olika utbildnings-, dokumentations- och rapporteringstjänster.”

Ett lärorikt och viktigt arbete

Haukijärvi, som har en internationell examen i handel och marknadsföring, har arbetat för Kiilto under nästan hela sin 15-åriga karriär. Tidigare har han bland annat jobbat med logistik och inköp inom företaget.

”Jag älskar helt enkelt att arbeta här. Mina medarbetare är trevliga och jag har fått möjligheten att bygga upp min karriär med utgångspunkt från det som intresserar mig.”

Han säger att han tycker om sitt nuvarande jobb eftersom han lär sig så mycket nytt hela tiden och ständigt kommer i kontakt med nya saker, branscher, företag och människor.

”Men det bästa är när vi kan hjälpa kunderna att lösa sina problem och öka sin effektivitet. Jobbet vi gör tillsammans är mycket viktigt eftersom god hygien bidrar till välbefinnande.”

På spaning efter nya digitala möjligheterTänker nytt även på fritiden

På fritiden kopplar Haukijärvi av genom att fiska.

”Det är en perfekt motpol till jobbet, trots att jag lätt hamnar i innovationsläge även när jag fiskar. Jag börjar alltid fundera på vilken typ av bete som skulle vara bäst just nu”, säger han och skrattar.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>