ASSA ABLOY tecknar avtal om förvärv av Vigil Health Solutions i Kanada
Hem ÄLDREOMSORG ASSA ABLOY har ingått avtal om förvärv av Vigil Health Solutions i Kanada

ASSA ABLOY har ingått avtal om förvärv av Vigil Health Solutions i Kanada

Publicerat av: Redaktionen

ASSA ABLOY har ingått avtal om förvärv av Vigil Health Solutions Inc. (”Vigil”), ett ledande företag inom innovativa larmsystem och tillsyn av boende inom äldreomsorgen.

Vigil utvecklar och marknadsför en unik teknologiplattform som kombinerar mjuk- och hårdvara för larmsystem och lösningar för tillsyn inom äldreboenden.

”Det är med glädje jag välkomnar Vigil och dess medarbetare till ASSA ABLOY. Förvärvet kommer att stärka vårt erbjudande inom marknaden för vård och omsorg och erbjuda kompletterande tillväxtmöjligheter”, säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY.

ASSA ABLOY tecknar avtal om förvärv av Vigil Health Solutions i Kanada”Vigil levererar innovativa och tillförlitliga tillsyns- och larmsystem för äldreomsorgen med en utmärkt kundservice. Detta tillskott till Global Solutions Senior Care gör det möjligt att utöka och bredda vår kundbas genom att leverera en av de mest kompletta lösningarna på marknaden. De två organisationerna delar kultur, värderingar och mål vilket utgör basen för långsiktig framgång”, säger Stephanie Ordan, Executive Vice President samt chef för Global Technologies affärsenhet Global Solutions.

Vigil grundades 1998 och har cirka 30 anställda. Företaget har sitt huvudkontor i Victoria, Kanada och är noterat på TSX Venture Exchange (TSX-VEN:VGL).

Försäljningen 2020 uppgick till cirka 40 MSEK (6 MCAD). Förvärvet bidrar positivt till vinst per aktie från start.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>