Beslut från högsta instans – ramavtal får tecknas för datorer och läsplattor
Hem NYHETERIT-LÖSNING Beslut från högsta instans – ramavtal får tecknas för datorer och läsplattor

Beslut från högsta instans – ramavtal får tecknas för datorer och läsplattor

Publicerat av: Redaktionen

Nu är den rättsliga prövningen i upphandlingen av klienter över.

Kammarrättens beslut om att inte bevilja prövningstillstånd överklagades till Högsta förvaltningsdomstolen som den 26 maj meddelade att Kammarkollegiet får teckna avtal med leverantörerna.Beslut från högsta instans - ramavtal får tecknas för datorer och läsplattor 2

– Vi planerar att låta avtalet träda i kraft så snart det är signerat och klart. Ramavtalen för klienter är oerhört efterlängtade bland myndigheter, kommuner och landsting så detta är mycket glädjande nyheter, säger Hans Sundström, chef för enheten för upphandling av it och telekom på Statens inköpscentral.

Beslutet innebär att det senast i månadsskiftet maj-juni är möjligt att avropa från ramavtalen för datorer och surfplattor, ett år efter att de överklagats. Klienter är ett av Statens inköpscentrals större ramavtal. Det tidigare klientavtalet omsatte ca 2 miljarder SEK.

Avrop från de nya ramavtalen för klienter kommer att ske med förnyad konkurrensutsättning. De är indelade i tre geografiska regioner, samt en rikstäckande. De nya ramavtalen omfattar bland annat stationära och bärbara bildskärmar, surfplattor, samt tillhörande konsulttjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>