CGI upprättar ett nationellt expertteam inom sjukvård
Hem NYHETERE-HÄLSA CGI upprättar ett nationellt expertteam inom sjukvård

CGI upprättar ett nationellt expertteam inom sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Digitala verktyg kan bidra till större effektivitet och ökad tillgänglighet inom vården.

För att stötta verksamheter och ansvariga inom sjukvården i Sverige har CGI upprättat ett nationellt expertteam specifikt inriktat på sjukvård.

Idag består teamet av ett fyrtiotal personer med kompetens inom verksamhetsutveckling, förändringsledning och digital vård, samt läkare och sjuksköterskor.

  • Med hjälp av digitala verktyg kan vården i många fall bättre möta den ökande efterfrågan på vård och samtidigt effektivisera repetitiva eller rutinmässiga administrativa sysslor, säger Lars Axell, Vice President, Head of Government & Health på CGI. Utmaningarna för vården med den ökade digitaliseringen ligger inte främst i de tekniska lösningarna utan snarare om att arbeta på andra sätt för att få den största effekten av de digitala verktygen. Vår långa erfarenhet inom stora komplexa införandeprojekt, kombinerat med expertteamets kunskap och erfarenhet från vården, gör att vi kan hjälpa verksamheter få resultat av sina digitala satsningar.

Redan idag har expertteamet flera uppdrag för hälso- och sjukvården, inom områden som datadriven vård, säkerhetsaspekter på digital vård och förändringsledning. Satsningen har mottagits väl, tjänsterna efterfrågas och CGI:s sätt att arbeta, och vårt ansvarstagande genom hela leveransen har uppskattats.

Bäst resultat för digitala initiativ inom vården

CGI har nyligen genomfört en omfattande internationell undersökning där över 1700 beslutsfattare på stora organisationer inom privat och offentlig sektor svarar på djuplodande frågor om din verksamhet. Där framkommer att 23 procent av de tillfrågade verksamheterna inom hälso- och sjukvårdssektorn globalt uppger att de skapar resultat och får utväxlingen på sina digitala strategier och initiativ.

  • Vår erfarenhet är att digitala initiativ inom vården har störst chans att uppnå konkreta resultat när verksamheten är djupt involverad och där omfånget för digitaliseringen är avgränsad och väl definierad, säger Lars Axell. Det är något vi tar fasta på i vårt arbete och med våra uppdrag för vårdaktörer i Sverige.
Utökar ekosystemet

CGI upprättar ett nationellt expertteam inom sjukvård

CGI:s interna sjukvårds-expertteam bygger också ett ekosystem av partners inom vårdrelaterade lösningar och teknik, samtidigt som CGI samarbetar med flera olika produktleverantörer. Detta bygger på CGI:s partnerstrategi och befintliga samarbete med andra viktiga aktörer. I oktober 2021 ingick CGI ett partnerskap med GE Healthcare. GE Healthcare bidrar med digitala lösningar och AI-expertis inom områden som medicinsk bild och datadriven sjukvård där CGI tillhandahåller konsulttjänster, systemintegration, applikationshantering och IT-drift av kundlösningarna. CGI arbetar med att utöka ekosystemet ytterligare inom en snar framtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>