Chronos Care tar in 15 miljoner för att skala upp verksamheten
Hem NYHETERE-HÄLSA Chronos Care AB tar in 15 miljoner för att skala upp verksamheten

Chronos Care AB tar in 15 miljoner för att skala upp verksamheten

Publicerat av: Redaktionen

Chronos Care AB har under februari genomfört en nyemission om 15 miljoner kronor av nya och befintliga investerare för att skala upp verksamheten och fortsätta framfarten med att digitalisera diabetesvården.

Målet för närmsta året är att stärka organisationen, både med vårdpersonal och mjukvaruutvecklare, samt att nå ut till fler personer med diabetes.

Chronos Care tar in 15 miljoner för att skala upp verksamheten“Vi erbjuder framtidens arbetsplats för vårdpersonal med en god och flexibel arbetsmiljö. Idag arbetar vårdpersonal inom diabetes ofta med uppgifter orelaterade till diabetes – hos oss är det deras enda fokus, något som lockar många att söka sig till oss. Drivkraften för mjukutvecklare ligger i att få vara med att bygga framtidens digitala verktyg för en sjukdom som drabbar så många människor runt om i världen.”, säger Armin Parsi, medgrundare och VD för bolaget.

Diabetesvården har kraftigt nedprioriterats under pandemin

I Sverige finns idag cirka en halv miljon personer med diabetes och i och med att denna grupp klassats som en riskgrupp under pandemin har möjligheten till fysisk vård försvårats. Redan innan pandemin slog till var det många regioner som inte uppnådde riktlinjerna inom diabetes och läget är nu avsevärt mycket sämre. Överbelastade vårdcentraler samt resursbrist har ytterligare bidragit till att många personer med diabetes inte fått sina regelbundna fysiska vårdmöten på vårdcentralen. Här hjälper Chronos Care till med att minska belastningen på sjukvården.

“Vi erbjuder digitala diabetesprogram som möjliggör en mycket högre kontinuitet och lättillgänglighet i jämförelse med den traditionella vårdcentralen. Dessutom kan vi på distans mäta patientens värden och erbjuda en otroligt effektiv diabetesvård. Vi fokuserar på livsstilsförändringar och arbetar preventivt för att minska riskerna för komplikationer. Varje patient är unik och tillsammans hittar vi rätt verktyg för verklig förändring.”

Chronos Care ska vara den främsta aktören inom digital diabetesvård

De stora nätläkarna har skapat förutsättningar för en mer lättillgänglig vård. När patienter vänder sig till nätläkare och övriga vårdcentraler är en av deras uppgifter att vid behov hänvisa patienten vidare till vertikaler (exempelvis diabetes, blodtryck och artros). Chronos Care för diskussioner med nätläkare och vårdcentraler för att agera som deras partner inom digital diabetesvård. Ambitionen är att bli den absolut främsta digitala vårdgivaren inom diabetes.

“Förutom direkt marknadsföring mot patient vill vi möjliggöra för samtliga vårdcentraler och regioner i Sverige att kunna erbjuda digital kronikervård. Vi måste ha patienten i centrum och vår modell möjliggör att patienten får den vård den behöver samtidigt som vårdcentralernas arbete avlastas”, avslutar Armin Parsi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>