Danderyds sjukhus beställer IT-tjänst från Sectra för hantering av medicinska bilder
Hem NYHETERIT-LÖSNING Danderyds sjukhus beställer IT-tjänst från Sectra för hantering av medicinska bilder

Danderyds sjukhus beställer IT-tjänst från Sectra för hantering av medicinska bilder

Publicerat av: Redaktionen

Danderyds sjukhus AB beställer lösning för hantering av patientinformation och medicinska bilder (RIS och PACS) till röntgen och fysiologkliniken.

Avtalet löper över fem år och lösningen levereras som en landstingsdedikerad molntjänst. Den kommer att Danderyds sjukhus beställer IT-tjänst från Sectra för hantering av medicinska bilder 2integreras mot Stockholms läns landstings gemensamma arkiv för central lagring av medicinska bilder. Sectras helhetsansvar för teknik, förvaltning och service gör att Danderyds sjukhus AB får ökat utrymme för att fokusera på sin kärnverksamhet; att erbjuda snabb och effektiv vård.

Danderyds sjukhus AB är ett av Sveriges större akutsjukhus och ger årligen akut- och specialistvård till över 440 000 patienter från elva kommuner.

– Sectras stabila och beprövade system i kombination med den höga systemtillgängligheten, exempelvis i form av integrationer med andra system, har haft betydelse i den här upphandlingen. Det var också viktigt att lösningen är molnbaserad eftersom det gör att systemhanteringen effektiviseras samtidigt som driftssäkerheten ökar, säger Jenny Bäcklund, verksamhetschef på verksamhetsområdet radiologi på Danderyds sjukhus AB.

Sectra levererar lösningen som en komplett tjänst och möter vårdgivarnas behov av effektivitet, skalbarhet och tillgänglighet dygnet runt. Lösningen integreras mot Stockholms läns landstings gemensamma arkiv, Bild- och funktionstjänst, som sedan tidigare levereras av Sectra. Danderyds sjukhus AB får därigenom tillgång till patienters kompletta historik för remisser, röntgenbilder och svar, oavsett på vilket sjukhus i regionen som en patient tidigare har undersökts.

– Fler och fler kunder väljer idag en molnbaserad tjänst. En sådan tjänst innebär stora kostnads- och driftsfördelar och eftersom Sectra tar ett helhetsansvar för IT-tjänsterna kan vårdgivarna fokusera än mer på att leverera bästa möjliga vård, säger Marie Ekström Trägårdh, vice vd för Sectra AB och vd för Sectra Imaging IT Solutions AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>