Massive Entertainment påbörjar ett samarbete med PainDrainer
Hem AI Massive Entertainment påbörjar ett samarbete med PainDrainer

Massive Entertainment påbörjar ett samarbete med PainDrainer

Publicerat av: Redaktionen

En unik skånsk AI app som ökar livskvaliteten för kroniska smärtpatienter.

Massive Entertainment påbörjar ett samarbete med PainDrainer

Ann-Christin Malmborg Hager, VD på PainDrainer AB.

Malmöbaserade spelstudion Massive Entertainment – a Ubisoft Studio, påbörjar ett samarbete med PainDrainer AB, en lokal start-up i Medicon Village, Lund.

PainDrainer har utvecklat en unik CE-märkt app baserad på artificiell intelligens (AI). Appen har kliniskt bevisat att den ökar livskvaliteteten och minskar smärtan hos personer med långvarig smärta.

”Vi på Massive tycker att det är fantastiskt att PainDrainer kan erbjuda en effektiv lösning som ökar livskvaliteten för personer med kronisk smärta. Med PainDrainers digitala produkt såg vi en tydlig möjlighet att utnyttja vår kunskap inom speldesign för att bidra till att motivera det dagliga användandet av PainDrainers app på ett engagerande sätt.”, säger Pierre Escaich, Utvecklingschef med fokus på innovation, Massive Entertainment.

När man lever med smärta kan det vara svårt att planera sin dag, eller ha energi kvar till aktiviteter som man värdesätter högt. PainDrainer® är en digital smärtcoach som med hjälp av artificiell intelligens lär sig på individnivå hur användarens aktiviteter påverkar smärtan.

”Vi vet från kliniska studier att PainDrainer® ökar livskvaliteten samt minskar smärtnivån. Nu jobbar vi för att PainDrainer® ska vara engagerande och motiverande att använda utanför smärtkliniker. Genom att kombinera Massives expertis inom speldesign med vår expertis inom hälsa och klinisk evidens ser vi många unika möjligheter,” säger Ann-Christin Malmborg Hager, VD på PainDrainer AB.

Var 5:e svensk lever med kronisk smärta. När man har ont är det naturligt att vilja vila. Fysisk aktivitet har emellertid en positiv effekt mot smärta. När patienten rör sig produceras hormon som ger smärtlindring och ökar välbefinnandet. Det är därför viktigt att komma igång på ett anpassat sätt och PainDrainer® ger detta stöd till patienterna.

”PainDrainer® ger med hjälp av AI-motorn personliga råd som hjälper användaren att planera sin dag utan att överskrida en viss smärtnivå och ha energi över till aktiviteter som är värdefulla för dem. Detta är vad smärtpatienter lär sig på smärtklinikerna. Tack vare den unika designen av PainDrainer® gör vi denna vedertagna smärtrehabilitering tillgänglig för alla.”, fortsätter Ann-Christin.

”Som en av de största spelutvecklarna i Sverige vill vi ta ansvar, och vi tror att spel och speldesign kan vara ett viktigt verktyg som positivt påverkar människors liv på olika sätt. Samarbetet mellan PainDrainer och Massive är också ett bevis på hur Skånsk innovation kan driva storskaliga, positiva förändringar.”, avslutar Pierre.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>