Digitala hälsoinitiativ hyllas med utmärkelse
Hem NYHETERIT-LÖSNING Digitala hälsoinitiativ hyllas nu med utmärkelse

Digitala hälsoinitiativ hyllas nu med utmärkelse

Publicerat av: Redaktionen

Det rapporteras mycket om utmaningarna inom vården, men det finns också många aktörer som tacklar utmaningarna genom innovativa lösningar.

DigitalWell Award ly>er årligen människor och organisationer som bidrar till utvecklingen av framtidens digitala hälso– och välfärdstjänster. I år är hela 30 bidrag nominerade.

Kandidaterna representerar en bredd av företag, offentlig sektor och akademi från olika delar av landet.

Det är en blandning av initiativ som alla visar hur data och digital teknik kan bidra till ökad hälsa för individen. Representerade är bland annat företaget Habbie HealthTech, Preventionsmottagningen, Södersjukhuset och AsthmaTuner, som tillåter patienten att utföra lungfunktionstest i hemmiljö.

Av totalt 30 nominerade har ledningen för DigitalWell Award röstat fram 16 kandidater som gått vidare i processen. Allmänheten är med och avgör vilka bidrag som slutligen får utmärkelsen vid en ceremoni på plats i Karlstad den 1 juni. Mellan 2 maj och 1 juni är det öppet för alla att rösta på de mest betydelsefulla bidragen genom utmärkelsens site.

– Vi är glada att se alla innovativa bidrag som nominerats till årets upplaga av DigitalWell Award. Metoden som en av förra årets vinnare prisades för, innovation genom upphandling, har fått stor uppmärksamhet och lett till talaruppdrag på flera erkända konferenser både nationellt och internationellt, exempelvis FN:s ekonomiska kommission för Europa (UNECE). Även den här gången håller bidragen hög höjd och vi ser fram emot att hylla de mest framstående lösningarna på ceremonin den 1 juni, säger Marie Granander, projektledare för DigitalWell Award.

Digitala hälsoinitiativ hyllas med utmärkelse

Marie Granander, projektledare för DigitalWell Award

De 16 slutgiltiga kandidaterna är: #addher, Designstudion, Erik Wästlund (Karlstads universitet), Annika Carlson (Centralsjukhuset Karlstad), Preventionsmottagningen (Region Stockholm), Stjärnhusets Trygghetsboende (Karlstads kommun), AsthmaTuner, Anders Forsberg (Kristinehamns kommun), Habbie HealthTech, Letterlife, Avanto Care, Anders Lenz (Karlstads kommun), Anders Liling, Virotea, MeWe&You och Fredrik Söder.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>