Kvantsäker mobiltelefon från Sectra godkänns för säkerhetsnivån NATO SECRET
Hem TEKNIKSECTRA Kvantsäker mobiltelefon från Sectra godkänns nu för säkerhetsnivån NATO SECRET

Kvantsäker mobiltelefon från Sectra godkänns nu för säkerhetsnivån NATO SECRET

Publicerat av: Redaktionen

Natos militära kommitté har godkänt den senaste versionen av den mobila krypteringslösningen Sectra Tiger/S 7401 LTE från det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra .

Godkännandet, som gäller för säkerhetsnivån NATO SECRET, intygar att Sectra Tiger/S på ett säkert sätt stöttar Natos tjänstemän att utbyta säkerhetsklassificerad information.

Sectra Tiger/S är en kvantsäker mobiltelefon som gör att användaren kan dela känslig information genom krypterat tal, textmeddelanden och dataöverföring upp till och med säkerhetsnivån NATO SECRET. Den senaste versionen innehåller stöd för alla fasta nät och mobila 4G-nät samt ökad tålighet och förbättrad ljudkvalitet. De nya funktionerna ger bättre tillgänglighet och erbjuder samtidigt en bättre användarupplevelse och fler potentiella användningsområden. Sectra Tiger/S används av ett stort antal organisationer i många EU- och Nato-länder. Besök Sectras webbplats för att läsa mer om Sectra Tiger/S.

– Behovet av säkra och stabila kommunikationssystem med hög tillgänglighet är större än någonsin tidigare. En kvantsäker lösning är därför nödvändigt för att våra kunder ska kunna upprätthålla sin digitala suveränitet. Godkännandet bekräftar att vår senaste version av Sectra Tiger/S kan hantera både dagens och morgondagens hot, säger Jeroen de Muijnck, chef för Sectra Communications BV.

Kvantsäker mobiltelefon från Sectra godkänns för säkerhetsnivån NATO SECRETKvantdatorer kommer att kunna utföra vissa typer av beräkningar betydligt effektivare än dagens datorer. Sådana datorer skulle därmed kunna utgöra ett hot mot dagens krypteringsmetoder och kvantsäkra lösningar uppfattas därför som något av det viktigaste för att framtidssäkra sekretess. Den senaste versionen av Sectra Tiger/S har också godkänts av den nederländska säkerhetsmyndigheten och EU för användning till och med säkerhetsnivån SECRET.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>