Doro lanserar två nya telefoner för att koppla samman seniorer med yngre generationer
Hem NYHETERE-HÄLSA Doro lanserar två nya telefoner för att koppla samman seniorer med yngre generationer

Doro lanserar två nya telefoner för att koppla samman seniorer med yngre generationer

Publicerat av: Redaktionen

Doro är mobiltelefontillverkaren som gör smarta telefoner enkla.

Doro lanserar två nya telefoner för att koppla samman seniorer med yngre generationer 2Idag på Mobile World Congress i Barcelona lanseras två nya mobiltelefoner – Doro 8035 och Doro 7060. Doro 8035 är en användarvänlig smartphone som blir fullt integrerad med den nya trygghets- och omsorgslösningen SmartCare by Doro. Doro 7060 är en enkel vikbar mobiltelefon men stödjer sociala appar och Voice over LTE (VoLTE)* för ännu bättre täckning och samtalskvalitet. Med dessa två mobiltelefoner fortsätter Doro att göra det enkelt att leva ett uppkopplat seniorliv och att hålla kontakten med den yngre generationen genom sociala appar.

En undersökning som Doro gjort visar att allt fler seniorer över 65 år använder smartphones.

Närmare hälften (46%) av seniorerna känner sig osäkra på ny teknik, medan andra har stor teknikvana och efterfrågar allt mer avancerade teknik. För att fungera än mer effektivt behöver tekniken anpassas till seniorers olika åldersrelaterade behov.  Exempelvis lever 82 procent av seniorerna med någon form av synnedsättning, 29 procent har nedsatt hörsel och 42 procent upplever svårigheter att greppa och hålla. Många smartphones saknar ofta stöd för dessa specifika åldersrelaterade behov, vilket kan leda till att seniorer blir exkluderade från digitala erfarenheter och upplevelser.

– Vi vet att många seniorer vill ta steget över till en smartphone. De vill få tillgång till samma kommunikationsverktyg och appar som yngre familjemedlemmar och vänner använder, bli mer delaktiga och leva det digitala livet fullt ut. Med våra nya modeller Doro 8035 och Doro 7060 bygger vi en teknikbro som förenar dessa generationer digitalt, säger Robert Puskaric, vd på Doro.

Både Doro 8035 och Doro 7060 bygger på Doros specifika DNA som ergonomisk design, larmknapp, högt och tydligt ljud och fysiska knappar. Dessutom kan båda mobiltelefonerna fjärrstyras av familj och vänner via mydoromanager.com.

På så vis kan användaren alltid få hjälp med sin mobil från distans och samtidigt ta del av det uppkopplade livet utan begränsningar.

  • Doro 8035 är en smartphone med ny snygg design som erbjuder flera olika navigeringslägen och gränssnitt för att passa både nybörjaren och den mer vana smartphoneanvändaren. Doro 8035 gör det också möjligt för anhöriga att fjärrstyra mobilen genom mydoromanager.com och supportverktyget TeamViewer. Mobilen kommer även vara fullt integrerad med den nya digitala trygghets- och omsorgslösningen SmartCare by Doro.
  • Doro 7060 är den nya generationens feature phone som både stödjer de sociala favoritapparna och VoLTE. Den vikbara mobiltelefonen har dessutom en 2.8 tums färgdisplay och en yttre 1.4 tums färgdisplay.

Doro 8035 kommer finnas till försäljning i butik och online från mars 2018 och Doro 7060 från och med maj 2018.

* Voice over Long-Term Evolution (VoLTE) innebär ännu bättre täckning och högre samtalskvalitet vilket gör det lättare att prata i bullriga miljöer. Samtalen görs över 4G-nätet i stället för 2G eller 3G. Vanligen förknippas 4G-nät med snabbare nedladdning av filer, streaming och surf men kan också användas för att förbättra samtalskvaliteten. Övergången från 3G till 4G pågår just nu hos nätverksoperatörer världen över. Svenskförankrade operatörer som Telia och Telenor har indikerat att de kommer byta ut 3G mot VoLTE under 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>