eHälsalyftet stärker den digitala kompetensen
Hem HÄLSAREPOTAGE eHälsalyftet stärker den digitala kompetensen

eHälsalyftet stärker den digitala kompetensen

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms läns sjukvårdsområde, Karolinska universitetssjukhuset, Danderyds sjukhus, St Eriks ögonsjukhus, Södertälje sjukhus och Södersjukhuset har beviljats stöd från Europeiska socialfonden.

Detta är för att bedriva ett projekt inom området digital eHälsalyftet stärker den digitala kompetensen 2kompetensutveckling inom hälso- och sjukvård, vård och omsorg. Projektet eHälsalyftet syftar till att höja och vidareutveckla medarbetarnas kompetens avseende eHälsa, och pågår fram till 31 december 2018.

Kompetensutvecklingen sker genom medarbetarledda dialogseminarier i en nätverksmodell med tvärprofessionella grupper. Genom modellen hoppas projektet på att sprida kunskap och förståelse mellan olika yrkeskategorier och på så sätt skapa ett mer resurseffektivt och patientsäkert arbetssätt kopplat till eHälsa. Ekan Management finns med som lärande utvärderare under projektet, i syfte att hjälpa projektet att nå sina mål.

Digitaliseringen inom hälso- och sjukvården medför nya möjligheter men ställer även krav på nya arbetssätt och kompetens i användnigen av digitala verktyg och tjänster. För den enskilda medarbetaren kan det innebära en utmaning att följa med i utvecklingen. Det är därför viktigt att vi kan skapa förutsättningar för kompetensutveckling för våra medarbetare” säger Maria Persson, projektledare eHälsalyftet. ”Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Ekan de kommande åren, och det känns värdefullt att ha en extern part att bolla med”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>