Hem NYHETERE-HÄLSA Ehälsoföretaget Evimeria, ett av Sveriges snabbast växande ehälsoföretag, ingår ett nytt samarbete med it-företaget Visolit.

Ehälsoföretaget Evimeria, ett av Sveriges snabbast växande ehälsoföretag, ingår ett nytt samarbete med it-företaget Visolit.

Publicerat av: Redaktionen

Evimeria EMR AB, som utsågs till ett Dagens Industris gasellföretag under 2018, erbjuder skalbara webbaserade journalsystem för hälso- och sjukvården i Norden.

Ehälsoföretaget Evimeria, ett av Sveriges snabbast växande ehälsoföretag, ingår ett nytt samarbete med it-företaget Visolit. 3-Som ett bolag i kraftig tillväxt ser vi ett tydligt behov av en framtidssäkrad, smidig och dynamisk driftmiljö som kan skalas upp och förändras i takt med vår utveckling. Valet att övergå till molndrift optimerar våra förutsättningar och vårt arbete på en ständigt föränderlig spelplan. Att vår data förvaras i Sverige innebär också en trygghet för oss och våra kunder, säger Dennis Höjer, vd för Evimeria.

Evimeria har sedan tidigare ett långvarigt samarbete med Visolit som nu även får ansvaret att flytta den befintliga plattformen in i molnet. Det är molntjänsten Microsoft Azure Stack som kommer att användas och det nya avtalet med Visolit omfattar även en rad tjänster som säker backup och användarsupport för Evimeria.

-Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Visolit kring vår befintliga drift där vi är vana vid mycket god tillgänglighet av systemen. Därför var det ett enkelt beslut att gå vidare med dem även som leverantör av molntjänster, säger Dennis Höjer.

-Evimeria är i framkant när det gäller molnbaserade tjänster, och är högst troligen den första leverantören av journalsystem som väljer att lägga hela sin verksamhet i molnet. Vi gläder oss åt att vårt etablerade samarbete har lett fram till detta stora steg, säger Johan Magnusson, VD för Visolit.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>