Hem NYHETERE-HÄLSA eHälsoplattformen Previct nu i drift i Norge

eHälsoplattformen Previct nu i drift i Norge

Publicerat av: Redaktionen

I samarbete med vår norska samarbetspartner MDC e-care AS har eHälsoplattformen Previct för förstärkt och prediktiv beroendevård tagits i drift i fem norska kommuner.

eHälsoplattformen Previct nu i drift i Norge 3De fem utvalda kommunerna kommer driva pilotprojekt under ca tre månader vilket innebär att de första norska patienterna sedan 1 november har börjat nyttja Previct tillsammans med sina beroendeterapeuter inom den kommunala öppenvården.

Norge blir därmed Kontigo Care’s andra internationella marknad. Redan i slutet av 2018 startade ett pilotprojekt i Finland med den finska partnern A-klinikka OY.

”Vi är mycket glada för denna milstolpe i vår internationalisering. Efter pilotprojektet är vårt mål självfallet att med hjälp av Previct långsiktigt bidra till att förstärka även den norska beroendevården. Planen är att etablera distributörsamarbeten med våra partners i Norge och Finland under första halvåret 2020” säger Ulf Kindefält, VD för Kontigo Care.

Projekten bidrar redan till bolagets intäkter 2019. Den sammanlagda marknadspotentialen i Norge och Finland är likvärdig med den svenska marknaden varför Bolaget på sikt ser fram mot en tydlig förstärkning av Bolagets intäkter under de kommande åren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>