eHealth Award växer – ska prisa Nordens bästa uppstartsbolag i e-hälsobranschen

eHealth Award som sedan 2017 prisar uppstartsbolag med innovativa digitala lösningar för hälso- och sjukvården växer.

eHealth Award växer – ska prisa Nordens bästa uppstartsbolag i e-hälsobranschen 1Tidigare har det bara varit möjligt för svenska uppstartsbolag att ansöka om priset, nu öppnas det upp för bolag från hela Norden.

eHealth Award delas i år ut för fjärde gången. Återigen presenteras vinnaren under invigningsceremonin av Vitalis, Nordens ledande eHälsomöte, i Göteborg den 5 maj.

– Det är viktigt att uppmärksamma bolag som bidrar till att möjliggöra det digitala paradigmskiftet i hälso- och sjukvården, och ge dem möjligheter att växa. Det gör eHealth Award. De lösningar som premieras kan vara avgörande för hela vårt samhälle, utan nya digitala lösningar blir det omöjligt att i framtiden upprätthålla en högkvalitativ vård i Norden, säger Rasmus Malmborg, Senior Innovation Advisor på Nordic Innovation och jurymedlem eHealth Award.

Juryns bedömningskriterier utgår från Nordiska Ministerrådets dotterorganisations Nordic Innovations vision om att Norden år 2030 ska vara världens mest hållbara och integrerade vårdregion och ge bästa möjliga hälsovård till alla regionens invånare. Juryn består av representanter för patienter, hälso- och sjukvård, näringsliv, myndigheter och offentliga organisationer. I juryn ingår:

Evamaria Nerell, Analyst, National Board of Health and Welfare, Sweden
Fabian Bolin, CEO & Co-founder, War On Cancer
Heidi Stensmyren, Chairman, The Swedish Medical Association
Carolina Wallenius, General Manager, Cerner
Charlotta Gummeson, CEO, Sahlgrenska Science Park
Maria Sterner, Business Manager, Vitalis
Marianne Larsson, Innovation Director, Innovation Skåne
Rasmus Malmborg, Senior Innovation Advisor, Nordic Innovation
Werner Christie, CEO, World Health Connections AS