Elva nya hjärtstartare – sen växlar projektet upp
Hem TEKNIK Elva nya hjärtstartare – sen växlar projektet upp

Elva nya hjärtstartare – sen växlar projektet upp

Publicerat av: Redaktionen

Lagom till jul förses bygden med elva nya hjärtstartare.

Genom initiativet ”Vi hjärtsäkrar Siljansbygden” har föreningar kunnat ansöka om att sätta upp en hjärtstartare på sin hemmaplan och förhoppningsvis rädda liv.

Höstens ansökningsperiod blir den sista, sen går projektet in i nästa fas.

Via projektet ”Vi hjärtsäkrar Siljansbygden” har föreningar kunnat ansöka om att sätta upp en hjärtstartare på sin hemmaplan och förhoppningsvis rädda liv. Projektet lanserades av Leksands Sparbank i februari 2023 och intresset var stort från start. Ett stort antal ansökningar har kommit in under årets tre ansökningsperioder.

”Visst anade vi att det fanns ett intresse där ute när vi startade projektet, men det här gensvaret och engagemanget hade vi aldrig kunnat föreställa oss. Att vi nu kan dela ut ytterligare elva hjärtstartare, vilket blir totalt 35 i bygden under året, känns fantastiskt. För att inte tala om att föreningarna dessutom fått en HLR-utbildning på köpet”, säger Jonas Heimer, marknadschef på Leksands Sparbank.

Elva nya hjärtstartare – sen växlar projektet uppDen del av projektet som handlat om hjärtstartare avslutas vid årsskiftet och sparbanken öppnar ingen ny ansökningsperiod. Däremot kommer man i början av 2024 att presentera fortsättningen.

”Den här frågan är ingenting vi släpper. Vi vill även fortsättningsvis vara med och skapa en tryggare byggd, ett sätt för oss att bidra till social hållbarhet. Just nu planerar vi för fullt för hur vi ska växla upp projektet, för att få ännu mer och större effekt av våra insatser”, säger Jonas Heimer.

De elva nya hjärtstartarna som delas ut under december går till:

 1. Mora Ridklubb
 2. Våmhus Gammelgård-Hembygsförening
 3. IK Segro, Bäsna
 4. IOGT-NTO Björbo
 5. Sifferbo By Ideella Förening
 6. Tibble-Lycka Byförening
 7. Nedansiljans Brukshundklubb, Rättvik
 8. Rättviks Hembygdsförening
 9. IK Jarl, Rättvik
 10. Mora Ishockeyklubb
 11. Visit Sjövillan, Rättvik

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>