Emory Healthcare utökar helhetslösning från Sectra med digital patologi
Hem TEKNIKSECTRA Emory Healthcare utökar helhetslösning från Sectra (STO: SECT B) med digital patologi

Emory Healthcare utökar helhetslösning från Sectra (STO: SECT B) med digital patologi

Publicerat av: Redaktionen

 Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) och Emory Healthcare har tecknat avtal för digital patologi.

Den amerikanska vårdgivaren som är baserad i Atlanta utökar därmed sin befintliga helhetslösning, så kallad enterprise imaging, för medicinsk bildhantering från Sectra.

Lösningen kommer att förse patologerna med digitala verktyg för att granska fall samt möjliggöra integrerad diagnostik.

Emory Healthcare, som är en del av Emorys universitet, är den mest heltäckande hälso- och sjukvårdsorganisationen i Georgia. Dit hör nära 24 000 medarbetare och 11 sjukhus. Totalt finns 2 722 bäddar och fler än 3 300 läkare inom ett 70-tal specialiteter som levererar vård från 250 platser runtom i Atlanta. De levererar även vård i andra delar av delstaten Georgia genom sitt samarbete med St. Francis-Emory Healthcare Hospital i Columbus, 10 anslutna sjukhus och sitt kliniskt integrerade samarbetsnätverk.

Patalogikontraktet tecknades under det tredje kvartalet av Sectras finansiella år 2021/2022 och är en utökning av det befintliga kontraktet för enterprise imaging som tecknades i februari 2021. Patalogimodulen kommer att vara helt integrerad med Sectras radiologimodul och möjliggör för både förbättrad utbildning av ST-läkare och de läkare som genomgår specialistutbildning samt bättre förutsättningar vid multidisciplinära ronder.

”Genom att använda en gemensam plattform skapas många viktiga fördelar. Att kunna se både röntgenbilder och digitala patologibilder sida vid sida är revolutionerande för patientvården,” säger Isaac Zaworski VD på Sectra Inc.

Emory Healthcare utökar helhetslösning från Sectra med digital patologi

Patologilösningen är en del av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering vilken ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” nio år i rad.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>