Eurocine Vaccines sammanfattar en strategisk utvecklingsplan för sin nya terapeutiska vaccinkandidat mot HSV-2
Hem PRODUKTNYTT Eurocine Vaccines sammanfattar en strategisk utvecklingsplan för sin nya terapeutiska vaccinkandidat mot Herpes simplexvirus typ 2, HSV-2

Eurocine Vaccines sammanfattar en strategisk utvecklingsplan för sin nya terapeutiska vaccinkandidat mot Herpes simplexvirus typ 2, HSV-2

Publicerat av: Redaktionen

Med utökningen av sin portfölj tillför Eurocine Vaccines betydande värde med den nya HSV-2 vaccinkandidaten, som har betydande marknadspotential.

För närvarande behandlas Herpes simplexvirus typ 2, HSV-2, huvudsakligen med antivirala läkemedel och det finns inget effektivt terapeutiskt vaccin på marknaden.

Eurocine Vaccines har nu tagit fram en strategisk utvecklingsplan. HSV-2-projektet erbjuder en rad möjligheter när det gäller val av teknik och möjligheten att satsningen på den terapeutiska vaccinkandidaten kan följas upp med en profylaktisk kandidat. Viktiga beslut ska fattas det kommande året.

Eurocine Vaccines sammanfattar en strategisk utvecklingsplan för sin nya terapeutiska vaccinkandidat mot HSV-2

Karl Ljungberg, Chef för Preklinisk Utveckling

Den nyligen tillagda terapeutiska vaccinkandidaten mot HSV-2 är i planeringsfas, där beslutet om vilken teknik som ska användas – protein eller mRNA, är det första viktiga steget. Denna utvärdering är planerad att inledas under tredje kvartalet i år och genomföras som prekliniska studier på möss/marsvin under hösten 2022 och våren 2023, vilket möjliggör ett beslut i mitten av 2023.

Parallellt kommer arbete med dokumentation, patent och affärsutveckling att genomföras, inklusive en tidig utvärdering av en potentiell profylaktisk vaccinkandidat.

Under hösten 2023 planerar Eurocine Vaccines att välja en CDMO-partner och förbereda processutveckling och produktion. Den tid som krävs för processutveckling kommer att bero på vilken typ av teknik som väljs. Likväl planeras preliminärt toxikologiska studier 2025, parallellt med förberedelser och utformning av de kommande kliniska studierna med början 2026.

– Vi är mycket glada att kunna utöka vår portfölj med ytterligare en lovande vaccinkandidat som kan möjliggöra förbättrad livskvalitet och minskat lidande för miljontals patienter. Under de närmaste åren kommer vi att arbeta intensivt och målmedvetet mot detta mål, säger Karl Ljungberg, Chef för Preklinisk Utveckling.

Klamydiavaccinkandidaten går också framåt, med en industriellt skalbar tillverkningsprocess snart redo för att producera studieprodukter inför starten av den toxikologiska studien senare i år. Den viktiga utformningen av den kliniska fas I-studien pågår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>