Amazfit skickar smartklocka på rymdfärd
Hem LIVSSTIL Amazfit har skickat smartklocka på rymdfärd

Amazfit har skickat smartklocka på rymdfärd

Publicerat av: Redaktionen

Resan till rymden visar prov på klockans tålighet för militärt bruk och positioneringsstödet för fem olika satellitsystem.

Zepp Healths globala varumärke för wearables, Amazfit har skickat ut sin senaste utomhusklocka Amazfit T-Rex 2 till rymden med uppdraget att bevisa sin stryktålighet.

Som en av marknadens tåligaste smartklockor, bevisar rymdfärden att Amazfit utvecklat en produkt som klarar extremiteter, såväl som att stå fast vid sitt löfte ”Evolve Your Instinct”.

Amazfit T-Rex 2 har klarat av 15 olika tester för militärt bruk. Detta inkluderar motstånd för högt och lågt tryck, samt extrema temperaturer från heta +70℃ till frostbitna -40℃. Smartklockan har även i tester utsatts för intensiva skakningar och chock, vilket sattes på prov när klockan gjorde entré både upp i rymden och vid landningen på jorden igen.

Resan tog avstamp i Sheffield, Storbritannien och T-Rex 2 skickades upp i en lättviktad rymdfarkost fullt utrustad med kontroll- och spårningssystem. Ombord fanns även en kamera som dokumenterade de bästa delarna av det ca 150 minuter långa äventyret.

Smartklockan nådde en höjd på cirka 34,5 kilometer med en maxhastighet under resan på 290 kilometer i timmen. Tillsammans med ett uthålligt och intensivt lufttryck på mindre än 0,2 procent av vad vi upplever vid havsnivån, motstod smartklockan kalla -64°C.

Amazfit skickar smartklocka på rymdfärd

Under färden sattes även smartkockans smarta positioneringsstöd för fem satellitsystem och Dual-Band GPS på prov, båda för att spåra klockans resa mot rymden. Teamet som skickade upp klockan bar själva allihop T-Rex 2 för att spåra förflyttningen på marken till klockans landningsplats. När klockan väl hade återvänt till jordens yta utvärderade teamet rymdresan och kunde konstatera att T-Rex 2 bevisligen är en tålig GPS-klocka för utomhusbruk.

– Det finns många smartkockor på marknaden, men det är ytterst få jag skulle skjuta upp från vår bas i heta Death Valley eller ta med till Islands kalla glaciärer. Eller på ett undervattensäventyr i Stilla havet. Det här är dock en klocka som bevisligen klarar en resa till rymden och tillbaka utan en skråma, kommenterar en av teknikerna vid uppskjutningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>