Evondos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag
Hem Nyheter Evondos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag

Evondos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag

Publicerat av: Redaktionen

I dag publicerar affärstidningen Financial Times listan över Europas tusen snabbast växande företag.

Evondos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag

Clarence Jacobson, VD för Evondos Sverige

Evondos, som på några år blivit marknadsledande i Norden med sina smarta läkemedelsrobotar, finns med på plats 211.

– Vi är otroligt stolta över vår snabba tillväxt och har många att tacka för den, inte minst alla framsynta kommuner som förstått värdet av digital välfärdsteknik. Våra läkemedelsrobotar har visat sig pålitliga, de hjälper verksamheterna att höja vårdkvaliteten och förbättra arbetssituationen för medarbetarna, säger Clarence Jacobson, VD för Evondos Sverige.

Det är den ansedda brittiska affärstidningen Financial Times som i samarbete med Statista Research årligen tar fram en lista med Europas tusen snabbast växande företag. Listan publicerades i dag, 2 mars 2021, och Evondos omnämns på plats 211.

Svensk etablering 2016
Evondos grundades i Finland 2008 och etablerades i Sverige som eget dotterbolag 2016. Under några år har bolaget kommersialiserat sin innovation och blivit marknadsledande när det gäller automatiska doseringstjänster i hemsjukvården.

Företaget växer kraftig i hela Norden. I Sverige har intäkterna ökat med drygt 1 100 procent under de senaste fyra åren. I början på 2020 gick tillväxtkapitalbolaget Verdane in som huvudägare, vilket gett goda förutsättningar för en stark internationell expansion.

Finns redan i ett femtiotal kommuner
I Sverige har hittills ett femtiotal kommuner infört Evondos läkemedelsrobotar i sin dagliga verksamhet. För att säkerställa den höga servicenivån och tillväxtkapaciteten har man mer än fördubblat antalet anställda under det senaste året. Clarence Jacobson berättar att intresset från kommunerna är stort och att efterfrågan ökar kraftigt i takt med att fler höras talas om tjänsten och dess fördelar.

–  Vi står inför en stor omställning i äldrevården och allt fler förstår nödvändigheten av smart välfärdsteknik som stöttar våra äldre, men även vårdpersonalen som ofta är underbemannad. Vår tjänst hjälper brukarna att leva självständiga liv, samtidigt som personalen kan planera sin tid bättre. Det känns väldigt bra att kunna bidra till en sådan utveckling, säger han.

Fakta: Evondos tillväxt
Evondos intäkter i hela Norden har gått från 871 000 euro år 2016 till 7 miljoner euro 2019.
Under det senaste året har personalstyrkan i hela Norden ökat med över 20 procent.

I Sverige har man fördubblat antalet medarbetare under senaste året.

Evondos läkemedelsrobot
Evondos läkemedelsrobot säkerställer att läkemedel tas i rätt dos och i rätt tid, vilket är särskilt viktigt vid behandling av Parkinsons sjukdom och andra kroniska sjukdomar. Tjänsten informerar även vårdpersonalen direkt när en dos av någon anledning inte tagits i tid.

Vårdpersonalen kan följa upp medicineringen på distans. Roboten delar endast ut avsedd dos så att resterande doser förblir oåtkomliga.

Läkemedelsroboten minskar också behovet av rutinmässiga läkemedelsrelaterade besök, så att hembesöken kan inriktas på terapeutiska åtgärder. Vård- och omsorgspersonalens arbetstider blir enklare att planera, med färre anhopningar under morgontimmarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>