Framtidens hörselvård börjar med HearingFitness från Oticon
Hem NYHETERE-HÄLSA Framtidens hörselvård börjar med HearingFitness från Oticon

Framtidens hörselvård börjar med HearingFitness från Oticon

Publicerat av: Redaktionen

HearingFitness från Oticon är en ny App utformat för att hjälpa personer med hörselnedsättning att förstå hur de kan optimera sitt beteende och hörselvanor för att få full nytta av sina hörapparater.

Framtidens hörselvård börjar med HearingFitness från Oticon 2Men appen är mer än så, den är ett modernt verktyg för nya upptäckter om hörsel och hörselbeteenden för nya innovationer, utveckling av ny teknik inom hörsel och hörselvård.

Precis som en tränings-app samlar HearingFitness, som är en integrerad del av Oticons ON App, som finns i App Store för Internetanslutna hörapparater, in data i realtid och ger användaren ökat inblick i sin behandling. Användare kan med appen inte bara mäta hur länge de använder sina hörapparater, få uppmuntringar och notiser, utan också mäta de bullernivåer som de exponeras för. Möjligheten att mäta hur länge man använder sina hörapparater, samt uppmuntringar att göra det, är användbart för exempelvis nya användare av hörapparater eftersom denna grupp ofta har svårt att vänja sig vid att använda hörapparater. Med hjälp av små uppmuntringar att fortsätta använda sina hörapparater, ökar chanserna att nya användare accepterar och fortsätter använda sina hörapparater.

Genom att engagera och uppmuntra användare att vara aktiva i sin hörselvård, möjliggör HearingFitness  en mer personlig hörselvård som i större utsträckning utgår från användaren. Med välgrundade beslut kan användarna optimera sina hörapparater till sina specifika, individuella, föränderliga behov och ljudmiljöer. HearingFitness är starten på en datadriven hörselvård och ytterligare ett bevis på Oticons förmåga att revolutionera hur modern teknik kan gynna användare av hörapparater.

Användare av HearingFitness  kommer inte bara att dra nytta av funktioner som hjälper dem att förbättra sin hörselhälsa, appen kommer också att vara en del av Oticons större vision, att alltid ligga i framkant av hörapparatutvecklingen. Den data från användare som samlas in med HearingFitness  kommer att vara en viktig del av utvecklingen av framtida Oticon hörapparater.

Analys av användardata för förbättrad kundupplevelse används över hela världen. Oticon kommer att använda denna beprövade metod för att samla in den mest autentiska informationen för att utveckla morgondagens hörapparater. Genom att kombinera analys av realtidsinformation från hörapparater med livsstil och hälsovård, kommer HearingFitness  att utvecklas och förbättra användarens hörapparater med utgångspunkt I deras personliga vanor. Möjligheterna är oändliga.

”Vår vision är att förstå hur vi ska utveckla hur hörapparater kan integreras i och förbättra vardagen”, säger Mia Gårdhagen, försäljningschef, Oticon. ”I förlängningen vill vi att våra användare ska använda sina hörapparater mer och få mer nytta av dem. I synnerhet med tanke på att forskning visar att användning av hörapparater, för att underlätta social interaktion, kan motverka kognitiv nedgång, inklusive demens. Med en detaljerad bild av hur hörapparatanvändare använder sina hörapparater, kommer vi att vara än mer rustade för att utveckla bättre hörapparater och teknologier. Potentialen att samla in så mycket information i realtid är fantastisk och HearingFitness  tror jag kommer att bidra till framtida förbättringar av hörapparater som vi idag inte ens kan föreställa oss, avslutar Mia Gårdhagen.

Oticon har kunnat ta detta steg inom e-hälsa tack vare hörapparaten Oticon Opn, världens första Internetanslutna hörapparat. Vi kan redan se användare njuta av kommunikation mellan sina hörapparater och en mängd livförbättrande IoT-enheter via webbplattformen IFTTT. Alla användare av Oticons nuvarande och framtida Internetanslutna hörapparater, via Oticons ON App, kommer att ha den extra fördelen att kunna få information om sin hörselhälsa genom HearingFitness  och kommer att bidra till att forma utvecklingen av hörapparater för imorgon och för kommande generationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>