Hem NYHETERE-HÄLSA Getinge lanserar Maquet Meera CL – ett idealiskt operationsbord för allmänkirurgi och allsidig användning

Getinge lanserar Maquet Meera CL – ett idealiskt operationsbord för allmänkirurgi och allsidig användning

Publicerat av: Redaktionen

Maquet Meera CL är här, ett nytt operationsbord med en smart manöverhandtag* som syftar till att förbättra användbarheten.

Getinge lanserar Maquet Meera CL – ett idealiskt operationsbord för allmänkirurgi och allsidig användning 3Maquet Meera CL är Maquet Meera-familjens nyaste medlem, idealisk för allmänkirurgi och allsidig användning.

Maquet Meera CL är byggt utav samma komponenter som resten av Maquet Meera-familjens operationsbord och tillverkas i Rastatt, Tyskland, där Getinge har konstruerat operationsbord i decennier. Maquet Meera CL erbjuder en förenklad bordsbas med ett mekaniskt låssystem och manuell benrörelse. Designen har alla nödvändiga funktioner som behövs och är idealisk för sjukhus som är ute efter prismässigt konkurrenskraftiga alternativ.

– Våra operationsbord Maquet Meera bygger på samma solida bas och basfunktioner och med våra olika modeller vill vi adressera varierande kundbehov, förklarar Stéphane Le Roy, President Surgical Workflows på Getinge.

Med Maquet Meera CL följer Maquet Meeras kompatibilitet med det nya smarta manöverhandtaget som introducerades när den senaste bordstoppen för Maquet Otesus lanserades. Det är kabelstyrt så väl som fjärrstyrt och har en stor grafisk pekskärm som gör det enkelt och smidigt att ställa in bordet. Den tar kontinuerligt emot och visar information i realtid.

– Detta möjliggör mer ergonomisk hantering, sparar tid, förbättrar säkerheten och förenklar dokumentering. Med det smarta manöverhandtaget tar vi ett stort steg framåt för att förbättra användbarheten, och snart kommer detta även att vara tillgängligt för våra andra Maquet Meera-bord, säger Dominik Birkner, produktchef för operationsbord på Getinge.

En annan funktion är stabilitet för de största patienterna. Med sin robusta bas är Maquet Meera CL perfekt för bariatriska operationer på patienter som väger upp till 454 kg.

– Bordet är med sina stora svängbara hjul lätt att manövrera utan ansträngning både inom operationssalen och i sjukhuskorridorerna då den speciella designen gör det möjligt både att fixera hjulen för rätlinjig transport samt med frihjulsdrift och ett mellanläge. Dessutom är den mekaniska låsmekanismen enkel och pålitlig, säger Dominik Birkner.

En motoriserad, längsgående förflyttning ger kirurgen ökad åtkomst samtidigt som det förfinar åtkomligheten för medicinsk bildutrustning såsom C-bågar, vilket förbättrar intraoperativ diagnostik och behandling. Tillsammans med kolfibertillbehör är även avbildning i 360° möjlig.

– Eftersom alla Maquet Meeras operationsbord har samma gränssnitt som tidigare mobila operationsbord från Getinge så erbjuder vi ett brett tillbehörssortiment som gör det till ett hållbart val. Tack vare detta försäkrar vi kompatibilitet med och en förlängd livslängd för våra kunders befintliga operationsbordsinvesteringar, förklarar Dominik Birkner.

Läs mer om Maquet Meera CL och resten av Maquet Meera-familjen

Maquet Meera är CE-märkt och finns att tillgå i hela Europa. Det har ännu inte godkänts för registrering i resten av världen. Kontakta din Getinge-representant för mer information.

*Programvaran för det smarta manöverhandtaget kommer att finnas tillgängligt inom kort.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>