Hälsa Hemma vårdcentral etablerar sig i Stockholm
Hem ÄLDREOMSORG Hälsa Hemma vårdcentral etablerar sig i Stockholm

Hälsa Hemma vårdcentral etablerar sig i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Framtidens vård sker i hemmet, och nu har framtidens vårdcentral kommit till södra Stockholm.

Hälsa Hemma vårdcentral erbjuder nu snabb digital kontakt och hembesök av läkare och sjuksköterskor i stora delar av Stockholm, från Kallhäll och Täby i norr till Tullinge och Handen i söder.

Det sägs ofta att framtidens vård kommer vara en kombination av digital och fysisk vård. Det innebär att den del av vården som kan ske digitalt gör det, men att den fysiska vården fortfarande finns kvar som en viktig grund.

– Det är den stora kritiken mot nätläkarbolagen. De klarar av de enklare åkommorna. Men fortfarande behöver vi många gånger träffa patienten för att kunna ställa rätt diagnos. Provtagning är ett bra exempel på detta. Det kan inte ske digitalt och då har vi löst det genom att vi kommer hem till patienten, säger Fabian Ruben, grundare av Hälsa Hemma och specialistläkare i allmänmedicin.

Hälsa Hemma gör det möjligt för patienten att vara hemma när de är sjuka. Att sätta sig i kollektivtrafiken och senare i ett väntrum med andra sjuka patienter är något som känns fel för många, inte minst efter pandemin. Och nu är det alltså möjligt att välja Hälsa Hemma som sin vårdcentral även i södra Stockholm.

Hälsa Hemma är vårdcentralen för hela familjen. Kombinationen av digital kontakt och hembesök är uppskattat av både barnfamiljer och äldre. En stor del av Hälsa Hemmas patienter är barnfamiljer som valt Hälsa Hemma för att underlätta det dagliga livspusslet. En annan stor patientgrupp hos Hälsa Hemma är äldre som har svårt att själva ta sig till en vårdcentral.

Hälsa Hemma vårdcentral etablerar sig i StockholmInom Region Stockholm är patientavgiften samma, 250 kr, oavsett om du själv går till din gamla vårdcentral eller om Hälsa Hemma kommer på hembesök.

– Att chatta med oss är alltid gratis, och ofta kan vi lösa patientens problem helt digitalt vilket gör att det ofta är billigare att vara listad hos Hälsa Hemma, säger Fabian Ruben.

Vårdcentralen har ofta korta väntetider med snabb digital kontakt.

– Det är kombinationen av digital och fysisk vård som gör att vi kan ha så korta väntetider. Det ska vara lätta att få kontakt med sin läkare, fortsätter Fabian Ruben.

Hälsa Hemma startades i Göteborg under våren 2021 och är en komplett vårdcentral med läkare, sjuksköterskor och psykologer. Sedan 2022 finns Hälsa Hemma i Stockholm där man utgår från sina lokaler på Gamla Karolinska i Solna. Efter succén i centrala och norra delarna av stan väljer nu Hälsa Hemma att öppna för patienter även i södra Stor-Stockholm.

Det nya området inkluderar stadsdelarna Enskede-Årsta-Vantör, Hägersten-Älvsjö, Farsta, Skarpnäck och Skärholmen samt stora delar av kommunerna Huddinge, Tyresö, Nacka, och Haninge.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>