Individens vilkor i fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa
Hem NyheterE-hälsa Individens vilkor i fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa

Individens vilkor i fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa

Publicerat av: Redaktionen

För fjärde året i rad arrangeras MVTe 2018 på Kistamässan den 23-24 januari.

Individens vilkor i fokus på Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa 2

Temat för årets konferens är ”Individens vilkor” och fokuserar på individens eget självbestämmande.

Temat för årets konferens är ”Individens vilkor” och fokuserar på individens eget självbestämmande. Idag ifrågasätter vi inte längre en digital utveckling inom vården och omsorgen. Vi ser snarare att utvecklingen är nödvändig för att kunna erbjuda en framtida välfärd av fortsatt god kvalitet och att den behöver ske i samspel med de som nyttjar tjänsterna.

Vi inleder dagarna med att Madeleine Harby Samuelsson, stadssekreterare åt stadsråd Åsa Regnér, kommer att prata om regeringens arbete inom e-hälsa och välfärdsteknik och hur vi tillsammans når Vision e-hälsa 2025 och blir bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter i socialtjänsten och hälso- och sjukvården. Därefter startar Roger Molin, SKL morgonens första samtal med sitt tydliga budskap att offentlig sektor står inför större utmaningar än på väldigt många år och att man radikalt måste effektivisera och arbeta smartare. Ett budskap som också är grunden för det samtal som förs på scenen med Dagny Carlsson, senior och bloggare samt Carl-Martin Langnér, kommundirektör Karlskrona.

Syftet med konferensen är att ge kommuner energi och kunskap att fortsätta arbetet med att implementera välfärdsteknologi och e-hälsa inom kommunal vård och omsorg. Konferensen har visat att det pågår ett omfattande utvecklingsarbete i allt fler kommuner som leder till permanent verksamhetsutveckling.

Deltagaren kan bland annat ta del av 60 sessioner med 120 talare från olika delar av landet, som kan dela med sig av sina erfarenheter, samt ta del av tjänster och produkter från över 70 utställande företag.

Några av höjdpunkterna:

* Workshop: 7 stycken workshops. Syftet är att kommunerna delar med sig av sina erfarenheter, tankar och idéer, samt diskutera och hitta bra lösningar.

* Seminarium i konferensprogrammet att hålla koll på:

”Vad gör vi egentligen?” – I ett gemensamt seminarium presenterar några av våra myndigheterna vilket stöd kommuner kan få i sitt arbete med välfärdsteknik.

”Livslångt lärande i ett interaktionssamhälle” – Carl Heath gläntar på dörren till framtiden.

* Mässan:

70 utställande företag presenterar de senaste lösningarna inom välfärdsteknologi och e-hälsa samt en rad kortare seminarium på mässans scen.

Konferensen arrangeras av SKL, Västerås Stad och Myndigheten för delaktighet i samarbete med Vårdförbundet, Kommunal, IT & Telekomföretagen, Svensk Sjuksköterskeförening, Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, Swedish Medtech och Vision. För det praktiska genomförandet av Mötesplats Välfärdsteknologi & e-hälsa ansvarar Easyfairs.

För mer information besök www.mvte.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>