untitled 19
Hem ÄLDREOMSORG iTUX driftsätter Omsorgsportalen med tillhörande välfärdsbredband i mer än 300 000 hushåll

iTUX driftsätter Omsorgsportalen med tillhörande välfärdsbredband i mer än 300 000 hushåll

Publicerat av: Redaktionen

Marknadsplatsen Omsorgsportalen och dess bakomliggande nationella välfärdsbredband är nu tillgängligt inom iTUX – ett steg som öppnar upp för nästa nivå av digital omsorg i Sverige.

Nu kan kommuner säkra upp anslutningen av sina trygghetslarm och tillsynskameror i hushåll anslutna till iTUX vilket ofta innefattar hushåll i kommunala bostadsbolag.

Detta samtidigt som företag och privatpersoner på egen hand, genom Omsorgsportalen, kan tillgå ett samlat utbud av digital omsorg där Välfärdsbredbandet inkluderas.

— Omsorgsportalen är ett fantastiskt redskap där slutkunden verkligen kan hitta de tjänster som passar. iTUX är stolta över att ha fått möjligheten att inleda samarbetet med Omsorgsportalen och därmed stärkt vår position som en kommunikationsoperatör i framkant där stort fokus sätts på framtidens tjänster. Välfärd- och omsorgstjänster blir allt viktigare i takt med att våra äldre bor hemma längre. Det är vår skyldighet att hjälpa till på de sätt vi kan. Omsorgsportalen är verkligen den plattform vi letat efter där de bästa tjänsterna samlas under ett tak och enkelt blir tillgängliga för slutkunden. Resan med Omsorgsportalen har bara börjat, säger David Ekelund – COO på iTUX.

Omsorgsportalen gör att privatpersoner, men också kommunala verksamheter och företag, kan tillgå ett samla utbud av digitala omsorgstjänster. De hjälper alla som behöver extra trygghet i hemmet, genom till exempel trygghetslarm till anhöriga och larmcentral, brandsäkrande spisvakt och påminnelsetjänster som förhindrar olyckor. Tjänsterna kopplas oftast upp mot närstående på distans genom ett inkluderat välfärdsbredband.

— Det är såklart väldigt roligt att vi tillsammans med iTUX kan bidra med dessa tjänster till så många hushåll. Detta samtidigt som vi kan säkra upp kommunernas befintliga tjänster genom Välfärdsbredbandet, vilket lägger grunden för en fortsatt utveckling av digital omsorg i Sverige. iTUX har alltid varit en framåtlutad och handlingskraftig telekomaktör, så jag ser fram emot ett fortsatt givande samarbete, säger Karl Stolpe, ansvarig Digital Omsorg på Sappa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>