Kronans Apotek inleder samarbete med Gordon Delivery för hemleveranser av kylda läkemedel
Hem PRODUKTNYTT Kronans Apotek inleder samarbete med last mile-företaget Gordon Delivery för hemleveranser av kylda läkemedel

Kronans Apotek inleder samarbete med last mile-företaget Gordon Delivery för hemleveranser av kylda läkemedel

Publicerat av: Redaktionen

Varje månad får runt 600 000 hushåll runt om i Norden sina matkassar hemlevererade av last mile-företaget Gordon Delivery.

Tillsammans med Kronans Apotek breddar man nu erbjudandet till att inkludera hemleveranser av kylda läkemedel.

Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en snabbt växande e-handel som levererar till landets alla delar. Tillsammans med Gordon Delivery blir Kronans Apotek nu först i Sverige med hemleverans av kylda läkemedel i en aktiv, obruten kylkedja.

– Vi har valt att fokusera på en bred, geografisk täckning och ser det som vår uppgift att säkerställa en jämlik tillgänglighet av livsviktiga läkemedel, säger Hannes Hasselrot, VD på Kronans Apotek

– Hos våra kunder finns en stor efterfrågan på hemleverans av kylda läkemedel, och vi är mycket glada att tillsammans med Gordon Delivery kunna erbjuda det, oavsett om man bor i stad eller glesbygd, säger Cecilia von Stockenström, Affärsutvecklare e-handel, Kronans Apotek.

Gordon Delivery täcker större delen av den nordiska marknaden och erbjuder skräddarsydda tjänster för leveranser med obruten kylkedja.

– Till skillnad från många andra last mile-aktörer är vi inte begränsade till att leverera i storstäder utan når över 90% av alla invånare i Sverige, säger Andreas Furu, säljchef på Gordon Delivery.

För att säkerställa att leveranserna håller en jämn, kyld temperatur använder Gordon Delivery sig av en så kallad aktiv kylkedja; alla terminaler är kylda och hela fordonsflottan består av kylbilar. Med den egenutvecklade temperatursensor HotBot kan trafikledningen följa temperaturen i fordonen i realtid och agera direkt om ett problem skulle uppstå. För Kronans Apotek innebär det att man kan minska på mängden förpackningar, minska vikten av det som behöver transporteras och slipper hantera flöden av stora kylväskor.

Kronans Apotek inleder samarbete med Gordon Delivery för hemleveranser av kylda läkemedel– Med vår aktiva kylkedja kan kunderna känna sig helt trygga med att läkemedlen kommer fram på både ett säkert och klimatbesparande sätt. Det känns oerhört roligt att tillsammans med Kronans Apotek erbjuda en tjänst som underlättar vardagen för många människor, säger Andreas Furu, Gordon Delivery.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>