Kronans Apotek lanserar ”Pharmaverse” i Almedalen
Hem NYHETERE-HÄLSA Kronans Apotek lanserar nu ”Pharmaverse” i Almedalen

Kronans Apotek lanserar nu ”Pharmaverse” i Almedalen

Publicerat av: Redaktionen

Kronans apotek fortsätter sin digitala innovationsresa och utvecklar nu en ny digital konceptyta i Metaverse.

Experimentet som går under namnet ”Pharmaverse” ska utforska möjligheten att i framtiden kunna rymma allt från utbildningar, event och digitala hälso- och rådgivningsmöten till träning, terapisamtal och shopping.

Kronans Apotek har sedan tidigare experimenterat med bland annat digitala farmaceuter och ett pop-up Apotek i Metaverse. Den nya 700 m2 stora ytan i Metaverse är utvecklad tillsammans med metaverse-plattformen Metabloxz, och blir nästa steg i apotekets utforskning av digitaliseringens möjligheter för framtidens vård – med syftet att förbättra vård och hälsa för alla.

– Genom att ligga i framkant på det här sättet lär vi oss massor om var potentialen i digitala patientmöten ligger, vad som funkar och inte. Dessutom är det väldigt inspirerande för innovationslusten både internt och i branschen, och skapar nya diskussioner som är avgörande för att driva utvecklingen av vården framåt, säger Linda Wakeham, Head of PR Strategy & Lead metaverse, Kronans Apotek.

Inledningsvis kommer fokus att ligga på utbildningar i ”Pharmaverse”, men framöver planeras även beta-tester och experiment kopplade till det digitala vårdmötet – för att utvärdera möjligheterna att kunna arbeta med digital hälsa samt stötta vid specialistbehandlingar i hemmet i framtiden.

– Utvecklingen av ”Pharmaverse” är en möjlighet för oss att experimentera och testa oss fram till digitaliseringens roll i utvecklingen av framtidens vård, inte minst utifrån ett glesbygds perspektiv. I stället för att lägga flera miljoner och tusentals timmar på utveckling lär vi oss längs med vägen genom att möta kunden och verkligheten så tidigt i resan som möjligt, säger Hannes Hasselrot, vd, Kronans Apotek.

– Vi är också övertygade om att farmaceuternas roll kommer att kunna bli betydligt bredare framöver tack vare digitaliseringen. De kommer att kunna nyttja sin potential bättre än idag. Kanske blir det genom olika lösningar i metaverse, eller på något helt annat sätt, det vet vi inte ännu, men vi är fast beslutade om att vara en del av den utvecklingen, fortsätter Hannes.

Kronans Apotek lanserar ”Pharmaverse” i Almedalen

Presentationen av Pharmaverse kommer att ske i samband med Kronans Apoteks deltagande i Dynamic Codes arena ”Det nya vårdlandskapet”, där aktörer som bryter ny mark inom vården och för vårdtagarna möts. Arenan är öppen under en dag i Almedalen, på Mellangatan 27 den 5:e juli.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>