Krys köp av 1177 stoppas – V: “Visar att vi haft rätt hela tiden”
Hem Nyheter Krys köp av 1177 stoppas – V: ”Visar att vi haft rätt hela tiden”

Krys köp av 1177 stoppas – V: ”Visar att vi haft rätt hela tiden”

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelade det blågröna styret i Region Stockholm att man kommer att säga upp avtalet med Medhelp i förtid om de överlåter driften av 1177 till nätläkarbolaget Kry.

Krys köp av 1177 stoppas – V: “Visar att vi haft rätt hela tiden”

Jonas Lindberg. Sjukvårdspolitisk talesperson Vänsterpartiet i Region Stockholm. Porträtt.

”Det är det enda rimliga beslutet, och det kommer efter att vi tvingat fram det”, säger Jonas Lindberg (V).

– Det här visar att vi haft rätt hela tiden. Nu har det blågröna regionstyret tvingats backa och ta det enda rimliga beslutet efter den massiva kritik som kommit, säger Jonas Lindberg (V), sjukvårdspolitisk talesperson.

Vänsterpartiets krav om en oberoende granskning av regionstyrets samröre med Kry kvarstår.

– Den här affären är bara toppen av ett isberg av förmåner som Kry fått under sin etablering i Region Stockholm. Det är dags för styret att lägga alla korten på bordet och redovisa hur relationerna egentligen ser ut och vad som skett bakom stängda dörrar. Vi nöjer oss inte med denna delseger, säger Jonas Lindberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>