Hem Livsstil Medtechbolaget Metodika växlar upp – rekryterar Friskis & Svettis-grundaren Johan Holmsäter

Medtechbolaget Metodika växlar upp – rekryterar Friskis & Svettis-grundaren Johan Holmsäter

Publicerat av: Redaktionen

Metodika AB rekryterar entreprenören och hälsogurun Johan Holmsäter som får rollen som senior hälso- och livsstilsfilosof när bolaget nu ska etablera sig inom den svenska företagshälsovården.

Medtechbolaget Metodika växlar upp - rekryterar Friskis & Svettis-grundaren Johan Holmsäter

Johan Holmsäter

Johan Holmsäter har över 40 års erfarenhet från friskvårds och hälsobranschen och grundade 1978 Friskis & Svettis.

Han har under hela sin yrkeskarriär varit djupt engagerad i företagshälsovården och forskat kring hur personalens hälsa påverkar arbetet, han har också varit krönikör på Dagens Industri samt drivit egna bolag med inriktning på företagshälsa. Senast kommer han från en tjänst som nationell samordnare för fysisk aktivitet på Regeringskansliet.

Metodika AB är ett medtechbolag som erbjuder kliniker och sjukhus ett heltäckande affärssystem vilket underlättar en rad olika processer och arbetsflöden inklusive tidsbokning, journalhantering, fakturering och verktyg för att koordinera administrativa uppgifter för vårdpersonalen. Bland kunderna finns bland annat Aleris-koncernen, Akademikliniken och Avonova Norge.

Bolaget är idag etablerat i 11 länder i Europa. Inom företagshälsovård är man sedan sex år tillbaka etablerade på den norska marknaden, nu satsar man på att lansera plattformen runt om i Europa med fokus på Sverige 2021. I början av året blev man också associerad samarbetspartner till Sveriges Företagshälsor. För att stärka sin position rekryterar man nu Johan Holmsäter som senior rådgivare.

Sälj- och marknadsdirektör Wiveka Horwitz om nyrekryteringen:

– I Johan Holmsäter får vi ett av Sveriges i särklass största namn inom hälsa med i vår satsning på att cementera vår position inom svensk företagshälsovård. Vi och hela branschen måste arbeta mer proaktivt för att förhindra den lavinartade ökningen av människors ohälsa och därmed sjukskrivningstalen, här kommer vi ha stor nytta av Johans långa erfarenhet och brinnande engagemang.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>