Loopeli söker kapital i Draknästet
Hem ÄLDREOMSORG Loopeli söker kapital i Draknästet

Loopeli söker kapital i Draknästet

Publicerat av: Redaktionen

Deras tjänst ska motverka digitalt utanförskap.

Appen Loopeli gör det enkelt för äldre och deras nära och kära att hålla kontakten.

Videosamtalstjänsten är skapad för att individer med mindre teknisk vana eller funktionsnedsättning ska kunna delta i familjens vardag även på distans. Nu söker startup-bolaget kapital för att växa och deltar snart i Draknästet på SVT.

Det digitala utanförskapet är ett problem som uppstått i takt med att tekniken blivit en allt mer självklar del i samhället. Många personer som saknar teknikvana går miste om en stor del av det sociala livet. De upplever surfplattor, mobiler och datorer som för svåra att använda. Kanske har man aldrig lärt sig hur de fungerar, eller testat och gett upp av de överväldigande många funktioner som finns i tekniken. Här kommer appen och tjänsten Loopeli in i bilden. Genom att installera Loopeli på en befintlig surfplatta eller iPad, eller köpa ett färdigt rekommenderat paket med surfplatta och ställ genom Loopeli, så blir tekniken plötsligt simpel. Barn, barnbarn eller någon annan anhörig kan styra tjänsten på distans genom sin mobiltelefon.

Förenklad UI med sociala funktioner

Man behöver bara välja mellan tre ikoner på sin startskärm för att använda någon av Loopelis specialutvecklade funktioner: videosamtal, meddelanden och radio. Alla funktionerna är anpassade och UI:n, användarutsnittet, är avskalat för att personer som helt saknar tidigare teknikvana ska kunna förstå hur allt fungerar.

Loopeli söker kapital i DraknästetAppen går att ladda ner kostnadsfritt och ger 30 dagars kostnadsfri provperiod. Det är ”organisatören” som betalar för användningen av tjänsten i sin smartphone, så att till exempel en äldre person kan använda sin app gratis i surfplattan. Förutom sin tydlighet ger tjänsten också hög säkerhet. Man lägger till upp till sju kontakter i en familjeloop, och dessa kontakter kan man ringa och ta emot videosamtal från. Det görs av organisatören på distans. På så sätt finns ingen risk att bedragare eller oseriösa försäljare ringer upp.

Söker kapital hos entreprenörerna i Draknästet

Hittills har Loopeli sålts till privatpersoner och delats ut tillsammans med surfplattor till äldreboenden i Sverige. Den specialanpassade videotjänsten gör att familjer, släkt och vänner kan behålla en nära kontakt oavsett hur långt ifrån varandra man bor.

Nu vill bolaget fortsätta att utveckla sin tjänst och få spridning så att fler i samhället kan bli hjälpta av appen. Planen är att ta in kapital med syfte att motverka ensamhet och digitalt utanförskap i större skala.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>