MedVasc presenterar lyckade studieresultat på internationell kongress
Hem NYHETER MedVasc presenterar lyckade studieresultat på internationell kongress

MedVasc presenterar lyckade studieresultat på internationell kongress

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknikbolaget MedVascs vd och grundare, Michael Åkesson, har accepterats som talare vid årets mest betydelsefulla internationella symposium för forskare, specialistläkare och medicinteknikindustri inom hjärt- och kärlsjukdomar.

MedVasc presenterar lyckade studieresultat på internationell kongress

Michael Åkesson, vd MedVasc AB

Det är Charing Cross Symposium (CX) som i år genomförs digitalt den 19–22 april.

Michael Åkesson, kirurg och forskare vid Lunds universitetssjukhus, kommer att presentera de mycket lovande resultaten som erhållits vid en klinisk studie där hans innovativa medicintekniska instrument använts vid bedövning inför åderbråckskirurgi. Innovationen vidareutvecklar han inom sitt bolag MedVasc.

Ungefär 30 procent av världens befolkning besväras av åderbråck. Vanligtvis är bedövningsprocessen smärtsam för de patienterna som genomgår behandling men Michael Åkesson har utvecklat ett instrument som ska minska problemenInstrumentet förs in i den aktuella venen och bedövar inifrån där det inte finns några smärtreceptorer, och genomför därefter operationen med en kompletterande laser.

Syftet med den studie som genomförts med instrumentet var att verifiera säkerhet, funktion och utvärdera smärta i samband med MedVasc Solutio™teknik. Resultaten var mycket positiva: alla patienter som behandlades rapporterade minimal smärta, och behandlande kirurger bedömde att instrumentet var säkert och enkelt att använda.

Resultaten från studien har nu analyserats och en vetenskaplig artikel har godkänts för att presenteras vid Charing Cross International Symposium i London den 19-22 april 2021. CX Symposium är ett av världens största vetenskapliga möten där opinionsledare, läkare och medicinteknikföretag som arbetar med kardiovaskulära sjukdomar möts och utbyter idéer och resultat. https://www.cxsymposium.com .

–  Vi är mycket stolta och glada över att vår Solutio™ kateter visat god funktion och säkerhet och med råge svarade upp till våra antagande om att kunna ge patienterna med åderbråck en i det närmaste helt smärtfri behandling. Naturligtvis behövs fler och större studier framöver för att bekräfta alla fördelar med vår teknik, säger Michael Åkesson.

MedVasc är medlem i SmiLe Incubator och portföljbolag hos LU Holding, Lunds universitets holdingbolag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>