Michigan Medicine i USA nyttjar kraften i Sectras digitala patologilösning för förbättrad
Hem TEKNIKSECTRA Michigan Medicine i USA nyttjar kraften i Sectras digitala patologilösning för förbättrad

Michigan Medicine i USA nyttjar kraften i Sectras digitala patologilösning för förbättrad

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra meddelar att den akademiska vårdgivaren Michigan Medicine i USA utökar sin användning av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering genom att addera modulen för digital patologi.

Det ger nya förutsättningar för att förbättra cancerdiagnostik i regionen då patologerna nu får möjlighet att granska och samarbeta kring fall på ett nytt sätt.

Att digitalisera patologin medför många fördelar för såväl sjukhus som patologer och patienter.

Michigan Medicine kommer med Sectras digitala patologilösning ha förutsättningar för effektivare arbete, sänkta kostnader och en mer precis diagnostik. Patologerna kommer att komplettera sin användning av mikroskop med den digitala lösningen. Det gör det möjligt för dem att granska och samarbeta kring fall på ett sätt som inte har varit möjligt tidigare. Genom att byta till ett digitalt arbetssätt får de omedelbar tillgång till digitala bilder av vävnadsprover, även om de ska granska på distans, i stället för att förlita sig på fysiska glas.

Patologer och radiologer på Michigan Medicine kommer nu att använda en och samma plattform. Det gör att samarbetet mellan specialiteterna kan stärkas och de kan dra nytta av integrerad diagnostik, något som är centralt för en effektiv cancervård. Dessa fördelar kommer i sin tur bidra till att förse patienterna med snabbare diagnoser samt öka sannolikheten att få bästa möjliga behandling. I slutändan förbättrar detta även patienternas övergripande upplevelse och resultat av hälso- och sjukvården.

Michigan Medicine i USA nyttjar kraften i Sectras digitala patologilösning för förbättradIsaac Zaworski, vd för Sectra i USA, säger:
– Genom att utveckla teknik i framkant och föra samman radiologi och patologi har vi kunnat hjälpa vårdgivare som vill dra nytta av en sammanhållen diagnostik. Att Michigan Medicine väljer att utöka sin användning av vår lösning med digital patologi är ett kvitto på bra samarbete samt hur en strategi för helhetslösningar kan förbättra patientvården.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>